SITUACIÓ EPIDEMIOLÒGICA

Argimon demana al Govern «limitar la mobilitat» per la situació de Madrid

El secretari de Salut Pública insta a «prendre decisions» per la incidència de la Covid-19 i el seu impacte

zentauroepp54623308 barcelona  24 08 2020   pol tica    el presidente de la gene200908132404

zentauroepp54623308 barcelona 24 08 2020 pol tica el presidente de la gene200908132404 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Efe

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha reclamat aquest dimarts al Govern central que «limiti la mobilitat entre territoris» a causa de la situació epidemiològica de la Comunitat de Madrid.

En roda de premsa per analitzar la situació de la crisi de la Covid-19 a Catalunya, Argimon ha afirmat: «S’han de prendre decisions, sí. S’han de prendre decisions. Portem marejant la perdiu una setmana llarga». Ha indicat, així mateix, que en conferències de premsa passades sempre ha contestat, preguntat sobre aquesta qüestió, de la forma «més correcta possible».

«Només dic que les taxes són molt elevades, que el sistema espanyol és radial i que Madrid és un nus de comunicacions molt important. Si no fem alguna cosa a Madrid, tindrem un problema», ha argumentat Argimon sobre els indicadors epidemiològics que hi ha a la Comunitat de Madrid.

Al ser preguntat per un possible confinament de la capital, Argimon ha precisat que ell no parla de confinar Madrid perquè no coneix la seva realitat, però ha incidit que «les xifres són molt elevades» i que alguna decisió s’ha de prendre.

«No dic que es paralitzi l’AVE o el pont aeri. Però home, reduir-lo sí [...] No demano reduir la mobilitat al 100%, però alguna cosa s’ha de fer», ha afegit. I ha insistit en com Catalunya no és una illa i el que succeexi a Madrid l’afecta pel contacte entre els territoris.

Etapa prereducció de la mobilitat

En concret, a més de la incidència acumulada a Madrid, Argimon s’ha referit al nou protocol d’actuació davant l’aparició de casos amb coronavirus en centres educatius de la Comunitat de Madrid, que descarta fer PCR a contactes estrets asimptomàtics.

Notícies relacionades

Una decisió, ha defensat, que indica que Madrid es troba ja en un estadi de «mitigació franca» del virus, situació que ja es va donar entre els mesos de març i abril, quan es va optar precisament per una reducció de la mobilitat.

«No som en una illa, i el que passi en altres territoris ens ha d’importar», ha remarcat Argimon, que en tot moment ha dit fer aquesta valoració des d’un punt de vista «tècnic» i no «polític».