DEU INVESTIGACIONS EN MARXA

Duque espera que la vacuna espanyola del coronavirus es provi en humans a la tardor

El projecte del Centre Nacional de Biotecnologia, el més avançat del país, ja s'està testant en animals

zentauroepp52066383 soc200521180558

zentauroepp52066383 soc200521180558 / Emilio Naranjo

1
Es llegeix en minuts
Efe

El ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, ha reiterat que tots els desenvolupaments de vacunes contra la Covid-19 necessiten encara «molt treball» per saber si són la solució, tot i que ha dit que espera que a la tardor es puguin iniciar a Espanya els assajos clínics en humans d’un d’aquests projectes.

Així ho ha exposat Duque en la seva compareixença en la Comissió de Ciència, Innovació i Universitats del Congrés, en què ha repassat les accions que s’estan duent a terme al país, des del punt de vista científic, per combatre el coronavirus.

El ministre ha recordat que al món hi ha ara més de 120 projectes de vacunes, segons el llistat de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), 10 dels quals a Espanya.

Al nostre país cap dels projectes està actualment amb els assajos clínics, tot i que l’equip que dirigeix Mariano Esteban, del Centre Nacional de Biotecnologia (CNB-CSIC), ja té un candidat a vacuna que s’està testant en animals.

Difícil que hi hagi una vacuna aquest any

Notícies relacionades

«És el que està més avançat i esperem que a la tardor es puguin iniciar els assajos clínics en humans», ha apuntat Duque, que no obstant ha reiterat que tots aquests desenvolupaments, com els altres que es fan al món, «encara necessiten molt treball per saber si són la solució a la pandèmia».

«És poc probable que es tingui la seguretat necessària en una vacuna abans de final d’any, tot i que alguns projectes mundials ho estan intentant», ha explicat.