la lluita contra la Covid-19

Bill Gates revela la data de la vacuna contra el coronavirus

L'home més ric del món insisteix que faran falta almenys 18 mesos per obtenir un antídot eficaç

El mecenes nord-americà considera que seran necessaris almenys 2.000 milions de dòlars per desenvolupar-la

zentauroepp49804492 this image released by netflix shows billionaire philanthrop200412124033

zentauroepp49804492 this image released by netflix shows billionaire philanthrop200412124033 / Saeed Adyani

1
Es llegeix en minuts
Efe

El fundador de Microsoft, el nord-americà Bill Gates, ha apressat el G20, el grup de les potències industrialitzades i països emergents, a invertir més diners en el desenvolupament d’una vacuna contra la Covid-19.

Els països del G20 no han de «titubejar» en el seu recolzament financer a la lluita contra la pandèmia del coronavirus, avisa el copresident de la Fundació Bill i Melinda Gates.

El segon home més ric del món, segons la revista Forbes, recorda que, segons científics de tot el món, es tardarà almenys 18 mesos a tenir desenvolupada la vacuna. «Aquest objectiu només es podrà complir amb el degut recolzament financer», prossegueix.

Projecte immunològic

Gates al·ludeix als esforços que duu a terme en la recerca d’aquesta vacuna l’anomenada Coalició per a les Innovacions en Preparació per a Epidèmies (CEPI).

Notícies relacionades

Són diversos els països que han promès recolzar aquesta iniciativa, de la qual Gates és un dels impulsors. Però per fer la seva feina estima el mecenes nord-americà que es necessitaran almenys 2.000 milions de dòlars.

Gates considera que el G20 ha de contribuir tant al desenvolupament de la vacuna, com un «bé comú global», com a la logística que es necessitarà per portar endavant el que denomina «projecte immunològic» a escala mundial.