PREVISIÓ CATASTROFISTA

Una experta de Vall d'Hebron augura un «col·lapse important de les ucis» en els pròxims dies

El president del Col·legi de Metges de Barcelona creu que les autoritats haurien de dir clarament que el sistema sanitari està «col·lapsat» i que «la situació és greu»

8530308 59

8530308 59

1
Es llegeix en minuts
Efe

La cap d’Epidemiologia i Medicina Preventiva de l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona, Magda Campins, ha augurat que en els pròxims dies hi podria haver un «col·lapse important de les ucis».

En declaracions a l’emissora RAC-1, Campins ha apuntat que ja han atès algun cas de dones embarassades amb casos greus de Covid-19.

«La meva previsió és que els pròxims dies tindrem un col·lapse important a les ucis», ha assenyalat la doctora, que, no obstant, ha reconegut «un alentiment en el percentatge de contagis», per la qual cosa creu que el confinament «està tenint efecte».

Noves maneres d’explicar casos

Segons Campins, «si d’aquí uns dies tenim proves ràpides i es fan fora dels hospitals, artificialment augmentarà el nombre de casos, però seran casos que abans no es comptabilitzaven. Hem de fer els números de manera diferent».

«Una segona onada de contagis podria passar si s’aixequessin de cop les mesures estrictes de confinament. L’escenari que es planteja és aixecar-les gradualment», ha indicat l’epidemiòloga.

Falta de respiradors

En la mateixa línia de pensament s’ha expressat aquest dilluns el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, que creu que les autoritats haurien de dir clarament que el sistema sanitari està «col·lapsat» i que encara ho podria estar més les pròximes setmanes, sobretot quant a la falta de respiradors per als malalts greus de coronavirus. Segons ell, falten espais, material mèdic protector, respiradors i personal.

Notícies relacionades

«Hem de perdre la por de dir les coses com són, no passa res per dir-ho, explicar a la ciutadania que la situació és greu», ha dit, recordant que s’estan habilitant nous espais fora dels hospitals.

 

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions