PANDÈMIA GLOBAL

Coronavirus: Salut reforça el Vallès Occidental amb un hospital de campanya i un hotel

Seran a prop del Parc Taulí i sumaran, en total, 445 llits més per a pacients amb Covid-19

zentauroepp35510322 sabadell 13 09 2016  sociedad   hospital parc taul  donde ha180126122528

zentauroepp35510322 sabadell 13 09 2016 sociedad hospital parc taul donde ha180126122528 / ALVARO MONGE

2
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez

La Conselleria de Salut muntarà un hospital de campanya, Vallès Salut, a la pista d’atletisme de Sabadell que tindrà capacitat per a 250 llits. A més, també habilitarà un hotel «antena» de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell amb 195 llits més. Alguns hotels (com el Cotton House de Barcelona) estan jugant un paper important en aquesta pandèmia a l’acollir malalts lleus que ja no requereixen hospitalització, però que no poden tornar a les seves cases per seguretat. L’objectiu: alliberar llits per als que estan més greus, que augmenten cada dia.

«El Vallès Occidental és una zona que necessita recursos, està molt poblada», ha dit aquest diumenge la consellera de Salut, Alba Vergés. La conselleria espera obrir 223 unitats més de crítics i semicrítics al Parc Taulí la setmana pròxima. 

Vergés, a més, ha afirmat que Catalunya ha mobilitzat uns 180.000 professionals de la sanitat pública i privada per a aquesta crisi sanitària, que s’afegiran als sanitaris jubilats,  estudiants de Medicina i Infermeria i metges que, havent fet el MIR, encara estan sense plaça. També s’han repartit «més de tres milions de productes» als hospitals catalans.

Catalunya té, segons xifres d’ahir de Salut, un total de 15.026 casos positius de coronavirus i 1.226 morts. Ahir la pujada de contagis va ser més baixa que habitualment: 763, davant els 1.323 de divendres i els 1.348 de dijous. «No ha canviat cap manera de comptar positius», ha aclarit Vergés a preguntes dels periodistes. A Espanya, la pujada de contagis i de morts està sent menys pronunciada en els últims dies, un dels objectius principals de les mesures de confinament.

La consellera Vergés ha assegurat que Catalunya «no està al límit»

Notícies relacionades

Vergés ha negat que Catalunya sigui una de les sis comunitats que estan «al límit», com ha assenyalat el director del centre de coordinació d’alertes i emergències sanitàries, Fernando Simón (si bé aquest va evitar dir els noms d’aquestes regions). «Nosaltres no estem al límit, estem creixent moltíssim en ucis. Tenim ja més de 1.600 ucis, la major part amb pacients amb Covid-19», ha dit la consellera.

Per la seva banda, la portaveu del Govern i consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha demanat a l’Estat que «protegeixi» treballadors i empreses, que accepti la renda de ciutadania bàsica proposada per la Generalitat de Catalunya i que suspengui el pagament de les quotes d’autònoms. Quant al confinament total d’Espanya, que ahir va anunciar el Govern de Pedro Sánchez, Budó ha dit que el Govern «celebra» aquesta mesura, tot i que «arriba tard». «Nosaltres ja demanàvem aquesta mesura [el president Torra va defensar el confinament total només de Catalunya]», ha respost Budó.