CRISI SANITÀRIA INTERNACIONAL

315 persones de Catalunya estan aïllades a casa per risc de coronavirus

Cap d'aquestes persones està encomanada, sinó que són contactes dels 18 casos confirmats amb Covid-19

Dos dels encomanats amb el virus estan sent tractats des dels seus domicilis

zentauroepp52482802 barcelona 25 02 2020  sociedad   caso de coronavirus covid 1200229123413

zentauroepp52482802 barcelona 25 02 2020 sociedad caso de coronavirus covid 1200229123413 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez

Un total de 315 persones a Catalunya es troben actualment en aïllament domiciliari i en seguiment pel risc que tinguin el coronavirus. Totes són contactes dels 18 casos confirmats fins al moment, que estan lleus, segons ha informat la Conselleria de Salut aquest dimarts a la tarda en roda de premsa. De totes les persones encomanades a Catalunya, només una és menor: té 16 anys, viu a Girona i va ser diagnosticada diumenge passat. A tot Espanya hi ha 151 casos de coronavirus, segons ha informat el Ministeri de Sanitat. [Segueix aquí EN DIRECTE les últimes notícies sobre el coronavirus.]

Aquestes 315 persones en quarantena no es troben en un aïllament extrem, sinó que poden continuar convivint amb el seu nucli familiar, sempre que aquest no tingui alguna vulnerabilitat (com les persones immunodeprimides o els avis) i es mantinguin certes distàncies.

A més, d’aquests 18 encomanats (la major part dels quals continuen ingressats al Clínic) dos estan sent tractats des de casa seva, ja que «la simptomatologia que tenen així ho permet», ha dit la consellera Alba Vergés. D’aquests dos pacients que són als seus domicilis s’ocupen, depenent del territori, els equips d’atenció primària, els d’atenció domiciliària i el Pla d’actuació del Procicat per a emergències associades a malalties transmissibles emergents.

Vergés ha visitat aquesta tarda el laboratori de l’Hospital Clínic de Barcelona en el qual es fan les proves que confirmen o no si la persona té el Covid-19, el nom científic d’aquest virus xinès que ja ha causat més de 3.000 morts a tot el món. Segons la consellera, si bé el Clínic ha sigut referent per tractar els casos de Covid-19 des de l’inici i centralitzava tots els contagis, Salut ha habilitat dos hospitals més: el Joan XXIII de Tarragona i l’Arnau de Vilanova de Lleida. 

Notícies relacionades

Avui es compleix una setmana del primer cas de coronavirus a Catalunya. L’últim confirmat ha sigut, aquest dimarts, el d’un turista de 38 anys que és a Barcelona des del 28 de febrer i que prèviament havia visitat Milà.

«El 80% dels pacients confirmats amb coronavirus són de caràcter lleu. Però és un virus recent i no sabem si té característiques estacionals [si desapareixerà amb l’arribada de la calor]. La seva forma de comportament és similar a un virus gripal», ha explicat una vegada més el secretari de Salut Pública de Catalunya, Joan Guix, que ha insistit que Salut té «perfectament identificades totes les cadenes epidemiològiques».