Una microbiòloga espanyola creu que els antivirals per al VIH «podrien ser un tractament» per al coronavirus

Mar Casals explica que aquests fàrmacs «escurcen el període de malaltia i eviten que s'agreugi»

microbiologa-coronavirus / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La microbiòloga i metge d’urgències Mar Casals, de l’Hospital Fátima de Sevilla, ha explicat l’eficàcia i seguretat del tractament experimental antiviral del VIH en el coronavirus. «Aquests antivirals tenen inhibidors que ajuden a produir un virus immadur per disminuir la infecció d’aquest virus», ha assegurat.

«Escurça el període de malaltia i evita que s’agreugi», ha assegurat. De la mateixa manera, la metge ha afirmat que les investigacions segueixen endavant per trobar una vacuna que pugui acabar amb aquest virus o alentir-lo fins a eliminar-lo. «S’està provant una vacuna exprés en el qual s’agafa un tros d’aquest virus i s’injecta en el pacient per produir mecanismes defensius d’aquest virus», ha il·lustrat.

Salut prèvia del pacient

Els efectes d’aquest virus, com assegura Casals, poden anar «des d’un simple refredat a una pneumònia», però ressalta que és important valorar la salut prèvia del pacient per si agreuja o no la malaltia.  [Seguiu tota l’actualitat sobre el coronavirus | Últimes notícies en DIRECTE]

Notícies relacionades

Sobre les precaucions a tenir en compte, l’experta recomana un bon rentat de mans amb aigua i sabó o gels antisèptics. «Una altra mesura important és mantenir la distància amb una persona que estigui tossint», ha aconsellat.

No obstant, considera que les persones «poden estar tranquil·les» si duen a terme les recomanacions mínimes per no encomanar-se i han d’estar informats sobre les novetats d’aquesta malaltia. «Ara mateix el coronavirus, en general, s’ha vist com si fos una grip», ha tranquil·litzat.

Temes:

Coronavirus