ÈXIT MÈDIC

Tres donants d'òrgans en 24 hores a l'Hospital Arnau de Lleida propicien 15 trasplantaments

Tretze pacients, alguns en extrema urgència, s'han beneficiat dels teixits donats

trsplantes

trsplantes

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Tres donants d’òrgans a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida en un interval de només 24 hores han permès efectuar 15 trasplantaments a principis d’aquest mes de novembre.

13 persones beneficiades

Els òrgans s’han distribuït per diferents hospitals de Barcelona, Madrid i València i han permès fer trasplantaments en un total de 13 persones en llista d’espera, algunes de les quals estaven en situació d’extrema urgència, ha informat aquest dilluns en un comunicat l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova.

«Gràcies a la generositat d’aquests tres donants i de les seves famílies, s’han pogut practicar cinc trasplantaments de ronyó, dos de cor, dos de fetge, dos de pulmonars, un renopancreàtic i un trasplantament bipulmonar», assegura el centre sanitari.

Equip mèdic de l’organització de trasplantaments de l’Hospital Arnau de Vilanova: Lluís Servià, Mar Miralbés, Neus Montserrat i Mariona Badia.

Notícies relacionades

La direcció de l’hospital considera que situacions com la viscuda al novembre «posen de manifest la capacitat de planificació, gestió i treball en equip de tots els professionals implicats en el procés de donació i trasplantament d’òrgans.

Un 16% més de trasplantaments

Fins a l’octubre del 2019, s’han realitzat a Catalunya 853 trasplantaments, un 16% més que en el mateix període del 2018, i s’han pogut fer gràcies a 322 donants (onze dels quals eren a Lleida), que han permès incrementar la xifra de trasplantaments així com la incorporació de nous programes, tals com la donació en asistòlia controlada (a cor aturat).