PROTESTA MUSICAL PER LES XARXES

Un grup de metges adapta la cançó 'Despacito' a les reivindicacions de la vaga

"Quiero visitarte bien y despacito, mirarte a los ojos y no a lo que escribo", diu la lletra d'aquesta versió difosa en vídeo pels facultatius d'atenció primària

video-medicos-despacito / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En plena vaga d’atenció primària, un grup de metges catalans s’han adonat que l’esperit de la popularíssima cançó 'Despacito' s’ajusta com l’anell al dit a les reclamacions dels facultatius. Per això s’han llançat a propagar un vídeo per les xarxes socials amb una peculiar versió del tema interpretat pel porto-riqueny Luis Fonsi.

Notícies relacionades

La lletra, hàbilment adaptada al conflicte que viu la sanitat catalana, repassa amb enginy i humor alguns dels problemes amb què ensopeguen en el seu dia a dia els atribolats professionals de la medicina, desbordats per la falta de temps i de mitjans. "Despacito, quiero visitarte bien y despacito, mirarte a los ojos y no a lo que escribo, poder escucharte largo y tendido, poder explorarte en un espacio digno, entregarme el tiempo que paso contigo", diu en una de les seves estrofes.

Més endavant, la metge que emula Fonsi esclata: "Les retallades en primària ens estan fotent, ja no tenim ni temps d’utilitzar el fonendoscopi". Per rematar aquesta versió sanitària del 'Despacito',l’afònica  intèrpret (al principi demana perdó pels seus problemes de veu després de "tanta manifestació") deixa ben palesa la seva reivindicació: "Nuestra vocación no es carne de explotación, hoy queremos reclamar respeto a nuestra profesión"