Publicat al BOE

Els infermers podran prescriure des d'aquest dimecres, coincidint amb la campanya de grip

Podran dispensar determinats medicaments, com les vacunes

20937020 59

20937020 59

1
Es llegeix en minuts

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica aquest dimarts el reial decret de prescripció infermera que permetrà a aquests professionals, la majoria, dones, indicar i autoritzar la dispensació de determinats medicaments, com les vacunes a partir de demà, coincidint ambl’inici de la campanya de vacunació contra la grip.

El decret, aprovat divendres passat pel Consell de Ministres, permetrà als infermers prescriure fàrmacs en funció de protocols i guies de pràctica clínica assistencial.

La nova norma "resol les dificultats d’interpretació" dels àmbits competencials d’infermers i metges en l’aplicació de l’anterior normativa del 2015 “ que desenvolupa el caràcter col·laboratiu" d’aquests a fi de garantir la continuïtat assistencial i la seguretat dels pacients.

Sense autorització prèvia

El decret estableix que “tret dels casos en què un pacient, en consideració a les seves condicions particulars, necessiti una valoració mèdica individualitzada, l’administració de les vacunes contemplades al calendari vacunal i aquelles tributàries de campanyes de salut que es determinin per les autoritats sanitàries, només necessitarà la corresponent ordre de dispensació”.

Això significa que els infermers podran administrar vacunes sense necessitat de l’autorització prèvia d’un metge.

Notícies relacionades

Per a l’acreditació dels infermers per poder prescriure certs medicaments, el reial decret estableix que, a més de la titulació corresponent, s’exigirà una experiència professional mínima d’un any o, en el seu defecte, la superació de cursos d’adaptació.

La prescripció infermera és una vella reivindicació del Consell General d’Infermeria i del Sindicat d’Infermeria Satse.