Sis detinguts

Trobades mil tones de carn insalubra en empreses de València i Madrid

L'entramat introduïa al mercat aliments en males condicions i en diversos formats

zentauroepp42753863 graf4582  pozo ca ada  albacete   02 04 2018   un guardia ci180927094301

zentauroepp42753863 graf4582 pozo ca ada albacete 02 04 2018 un guardia ci180927094301 / Manu

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil, en col·laboració amb la direcció general de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat valenciana, ha desarticulat una organització criminal que es dedicava a la distribució, des de les províncies de València i Madrid, de productes carnis en condicions d’insalubritat i ha immobilitzat més de mil tones d’aquestes carns.

Segons ha informat la Guàrdia Civil, aquesta operació ha culminat amb la detenció de sis persones i la investigació d’altres vuit, totes elles d’entre 25 i 60 anys, a les quals s’imputen delictes contra la salut pública, organització criminal i blanqueig de capitals.

Els agents han practicat tres registres i més de 30 inspeccions en empreses de les localitats valencianes d’Alzira i Algemesí, així com a la madrilenya d’Alcobendas, on s’han immobilitzat més de mil tones de productes carnis en mal estat per un valor d’uns cinc milions d’euros.

El mes de juny passat van tenir coneixement, a través de la Conselleria, de la localització d’una empresa clandestina dedicada a la distribució de productor carnis insalubres, i els inspectors veterinaris del departament de Salut de La Ribera van aixecar acta dels incompliments.

Utilitzaven marques d’altres empreses

Una vegada coneguts els fets, agents de l’equip de policia judicial de Carlet i membres del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil de València van iniciar l’operació Jamvina en coordinació amb Sanitat.

Els membres de l’organització, que pertanyien a diverses empreses que formaven part de l’entramat, es dedicaven a introduir en el mercat aliments en males condicions i en diversos formats, i per a això utilitzaven marques comercials d’altres empreses amb l’objectiu de donar sortida a aquests productes.

Notícies relacionades

Els presumptes autors evitaven el desemborsament a l’hora de destruir els productes caducats o en males condicions, i a més, aconseguien nous ingressos amb la manipulació de les dates de consum preferent de les peces senceres i les introduïen de nou al mercat per un preu menor.

Les diligències han passat a disposició del Jutjat de Primera Instància número 3 d’Alzira.