Salmonel·la

Lactalis no descarta que alguns nadons hagin consumit llet contaminada des del 2005

El president de l'empresa reconeix que "una part important" de la llet sospitosa del 2017 "ha sigut consumida"

cmontanyes41560438 lactalis180112180805

cmontanyes41560438 lactalis180112180805 / KRUM STOEV

1
Es llegeix en minuts
Efe

El president de la lletera francesa Lactalis, Emmanuel Besnier, en el focus d'un escàndol per la comercialització l'any passat de llet infantil contaminada amb salmonel·la, no ha descartat que alguns nadons hagin consumit productes infectats des del 2005.

En una entrevista que aquest dijous publica el diariLes Echos, el responsable de l'empresa familiar assegurar que durant aquell any es va detectar un cas de salmonel·la a la torre d'assecat de la planta de Craon, al nord-oest de França, on es va tornar a reproduir el 2017.

Segons el seu relat, unes obres al terra i als murs d'aquesta torre va alliberar el bacteri, que es va disseminar per la planta i va contaminar equipaments mòbils que servien per produir petites sèries de llet infantil.

Així mateix, afegeix que el bacteri detectat en l'actualitat "és el mateix" que el del 2005, quan Lactalis no era propietària de la planta de Craon.

Besnier ha indicat que desconeixien aquest episodi del 2005 fins que van obrir una investigació després d'haver rebut les primeres denúncies l'agost passat.

Per això, no ha descartat que el bacteri estigués disseminat per la planta des del 2005 i ha assegurat que "no es pot excloure que alguns nadons hagin consumit llet contaminada" des d'aquell any.

El president de Lactalis indica que els controls sanitaris dels seus productes estaven en mans d'"un grup extern de referència" però es pregunta sobre la seva fiabilitat.

"Ens costa molt entendre com 16.000 anàlisis fetes el 2017 no van detectar res. Dubtem de la sensibilitat d'aquest test. No és possible que no n'hi hagués cap de positiu", afirma.

Assegura, així mateix, que Lactalis tancarà la torre d'assecat contaminada "per por d'una recaiguda, tenint en compte les alertes del 2005 i el 2017" i assenyala que reforçaran els programes de control de la llet infantil.

Notícies relacionades

Besnier afirma també que l'empresa perdrà "diversos centenars de milions d'euros" per aquest cas i mostrar la seva por de perdre les llicències d'exportació de forma temporal.

Reconeix, així mateix, que "una part important" de la llet sospitosa en aquest episodi del 2017 "ha sigut consumida" perquè el producte recuperat és menys del 50% del presumptament afectat.