HI VEUEN UN INSULT A LA PROFESSIÓ

Els infermers carreguen contra Sanitat per una campanya "masclista i sexista"

Un vídeo per promocionar la vacunació mostra una infermera amb còfia, faldilla curta i una xeringa a la mà

Segons el Consell, la imatge presentada al vídeo és un insult a la professió dels infermers. / periodico

1
Es llegeix en minuts

El Consell General d'Infermeria ha expressat aquest dimecres el seu "malestar i indignació" amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, que dirigeix Dolors Montserrat, per una campanya a Youtube que pretén augmentar les taxes de vacunació entre el personal sanitari i que, segons la seva opinió, "denigra la infermeria amb una imatge anacrònica, masclista i sexista dels professionals".

El vídeo promocional del Ministeri, argumenta el Consell General d'Infermeria en una nota, mostra una infermera amb còfia, faldilla curta i una xeringa a la mà, "una imatge simplista, reduccionista, sexista, masclista i allunyada a anys llum de la realitat infermera a Espanya. En canvi, el metge és representat amb bata, fonendoscopi i corbata".

Els infermers espanyols consideren que "la imatge presentada al vídeo és un insult a la nostra professió, resulta lamentable que s'intentin perpetuar estereotips de fa dècades, quan la infermeria espanyola avui és una professió facultativa, sense subordinació a ningú, que investiga, valora i avalua científicament, basant les intervencions en principis científics, humanístics i ètics, obtenint els resultats mitjançant l'evidència científica".

TORNADA A FA 40 ANYS

Notícies relacionades

El Consell General d'Infermeria considera que el vídeo promocional "ens retrotreu a un moment de la història, fa gairebé 40 anys, en què la professió infermera era un mer ofici que estava subordinat a l'estament mèdic. Ja va sent hora que la màxima autoritat sanitària a Espanya, el ministeri, sigui conscient que la infermeria a Espanya ha passat a ser una professió universitària regulada per llei, amb definició pròpia, plena autonomia tècnica i científica, així com plenes responsabilitats -les inherents a la seva feina- i un cos de doctrina propi".

Pel Consell General, la infermeria actual "no es pot identificar de cap manera amb els clixés sexistes, masclistes i retrògrads continguts en el vídeo del ministeri. A més, suposa un reduccionisme en les nostres funcions, al recórrer a un altre tòpic com és la xeringa, com si les infermeres es limitessin a posar injeccions. Potser se li ha de recordar a la ministra i els seus col·laboradors que, malgrat que el Partit Popular demostri una vegada i una altra el seu menyspreu a la infermeria, les infermeres a Espanya estan fent intervencions clíniques avançades, gestionant centres sanitaris i liderant equips multidisciplinaris".