ALERTA SANITÀRIA

Les dues dones ingressades a Madrid donen negatiu en el test de febre hemorràgica

La infermera ingressada a l'Hospital Carles III continua "estable dentro de la gravetat"

cjane35345344 16060425   ventral and dorsal view of a tick  hyalomma sp   160902190626

cjane35345344 16060425 ventral and dorsal view of a tick hyalomma sp 160902190626

1
Es llegeix en minuts

Les dues dones ingressades dissabte en unitats d’aïllament sospitoses d’haver patit contagi de la febre hemorràgica Crimea-Congo van donar ahir negatiu en les proves, va informar la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid, que va assenyalar que la situació clínica de la infermera ingressada a l’Hospital Carles III continua «estable dintre de la gravetat».

Es descarta que les dues dones, que van ingressar la matinada de divendres a dissabte als hospitals Carles III i Gómez Ulla com a casos en investigació, pateixin la febre hemorràgica Crimea-Congo, després de les anàlisis realitzades pel Centre Nacional de Microbiologia que han resultat negatius. La pacient de La Paz-Carles III va ser donada d’alta hospitalària, mentre que la dona ingressada al Gómez Ulla continua al centre, però sense mesures d’alt aïllament, i la necessitat o no de mantenir-la ingressada serà determinada pels facultatius, afegeix la Conselleria de Sanitat madrilenya.

Notícies relacionades

No s’ha detectat cap nou cas que requereixi classificar-se com en investigació, prossegueix el comunicat. La infermera diagnosticada amb la febre hemorràgica Crimea-Congo es va contagiar mentre atenia l’home que va perdre la vida el 25 d’agost afectat per aquesta malaltia, sense que en el moment de la defunció es conegués el motiu d’aquesta mort.

L’home va contraure el virus probablement arran d’haver sigut picat per una paparra del gènere Hyalomma en el transcurs d’una excursió pels voltants del poble avilès de San Juan del Molinillo. Són els dos primers casos d’aquesta afecció detectats a Europa Occidental.