València activa el protocol d'actuació davant una sospita d'Ebola

El pacient, que està "clínicament estable", ha viatjat recentment a Sierra Leone

1
Es llegeix en minuts
LAURA L. DAVID / VALÈNCIA

La Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana ha activat aquest dijous "de manera preventiva" el protocol d'actuació davant la sospita d'un cas de virus d'Ebola. Es tracta d'un pacient resident a Alacant i que ha estat recentment a Sierra Leone, que ha sigut traslladat a l'Hospital La Fe de València, de referència a la comunitat autònoma per atendre aquest tipus de sospites. El pacient està "clínicament estable".

Va ser la família del malalt qui va contactar amb l'Hospital General d'Alacant. El centre hospitalari ha confirmat l'activació del protocol amb la direcció general de Salut Pública davant la presència de símptomes compatibles amb la definició de cas de malaltia per virus Ebola i antecedents d'estada en un país de risc. Salut Pública ha mobilitzat el CICU, i el trasllat s'està fent mitjançant suport vital bàsic amb mesures de protecció establertes.

Notícies relacionades

Segons ha explicat la Generalitat Valenciana en un comunicat, "el quadro clínic i epidemiològic" del pacient podria "correspondre a aquesta malaltia, juntament amb l'estada prèvia a Sierra Leone, un dels països declarats de risc".

La Generalitat Valenciana ha subratllat que amb l'activació del protocol la població està protegida d'un possible contagi.

Temes:

Ebola