Acusacions creuades

ERC critica la «coacció» a Farrés però apunta a les possibles irregularitats del contracte de neteja a Sabadell

  • El líder de l’oposició posa el focus en el correu on el tinent d’alcaldessa destituït denunciava suposades anomalies contractuals entorn de SMATSA

  • Les formacions polítiques locals no posen en dubte les «amenaces, coaccions i intimidacions» denunciades per l’alcaldessa de Sabadell

ERC critica la «coacció» a Farrés però apunta a les possibles irregularitats del contracte de neteja a Sabadell

Clàudia Mas

2
Es llegeix en minuts
Clàudia Mas
Clàudia Mas

Ubicada/t a Sabadell

ver +

L’oposició de Sabadell ha reaccionat davant la polèmica generada arran de la denúncia interposada, als jutjats de la ciutat, per l’alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés (PSC), contra el tercer tinent d’alcaldia, Jesús Rodríguez (PSC). L’acusació es basa en les «amenaces i coaccions» rebudes, fruit de la destitució irrevocable de Rodríguez.

Aquest dimarts s’ha celebrat una Junta de Portaveus d’urgència amb l’objectiu de fer públics els fets als grups municipals del consistori. L’oposició sabadellenca, liderada per ERC, ha fet evident la seva voluntat de desgranar les possibles irregularitats exposades per Rodríguez sobre el contracte de neteja de la ciutat, SMATSA. No obstant, cap formació ha posat en dubte les «coaccions i amenaces» revelades per Farrés.

S’ha de recordar que ja l’extinent va manifestar públicament que la versió de Farrés era «totalment falsa». «Marta Farrés m’ha difamat per ser honest», va adduir. Rodríguez assegura que diumenge li va fer arribar un correu electrònic en el qual li va exposar la seva preocupació per «detectar irregularitats i connivència en la gestió d’un expedient de SMATSA», i afegia que «les persones honestes no durem en política».

El líder de l’oposició, Gabriel Fernàndez (ERC), ha emfatitzat –en roda de premsa convocada d’urgència– que el focus s’ha de posar en aquest correu, que personalment ha vist, amb referència a les possibles irregularitats de SMATSA –empresa investigada en el marc del cas Mercuri i actualment encara investigada judicialment.

Fernàndez ha posat el focus en dos elements «preocupants». D’una banda, «un informe, jurídic i extern, per poder prendre una decisió davant una demanda de SMATSA», fruit d’un litigi que el consistori, assegura el republicà, va perdre, cosa que suposaria un pagament de 550.000 euros a STMASA, segons han manifestat des d’ERC.

D’altra banda, el cobrament d’una factura i l’aplicació de l’IPC a aquesta empresa de residus. Davant aquestes acusacions, Fernàndez exigeix «total transparència» i lamenta que «les formes socialistes no hagin canviat». En aquest sentit mostra preocupació perquè les possibles irregularitats hagin sortit a la llum després de l’episodi amb Farrés i Rodríguez.

La Crida reclama justícia

Per la seva banda, Crida per Sabadell, una altra formació de l’oposició sabadellenca, ha animat Jesús Rodríguez a posar a disposició de la justícia els seus coneixements davant les possibles irregularitats del contracte de SMATSA.

En una compareixença al consistori davant els mitjans de comunicació, convocada també d’urgència, la seva portaveu, Nani Valero, ha lamentat «que de nou Sabadell sigui el focus mediàtic per amenaces i coaccions, així com irregularitats en un contracte, investigat en el cas Mercuri però encara vigent».

Per la seva banda, la regidora Anna Lara (Crida per Sabadell) ha insistit a traslladar a la justícia totes les acusacions: «Animem que Jesús Rodríguez ho detalli davant els jutjats».

No obstant, des de la candidatura municipalista tampoc posen en dubte les «coaccions i amenaces» denunciades per l’alcaldessa Farrés: «No tolerem cap tarannà masclista, per la qual cosa no el qüestionarem mai».

Finalment, Ciutadans també ha volgut mostrar la seva opinió davant l’enrenou causat per les acusacions entre Farrés i Rodríguez: «Volem que se’ns detalli el contingut del correu, ja que les irregularitats de SMATSA no s’han explicat prou», explica l’alcaldable Joan García.

Notícies relacionades

«Volem explicacions; serem durs i contundents i arribarem on faci falta», assenyala García, que lamenta «la situació de Farrés amb una persona de confiança».

Llegeix totes les notícies de Sabadell a EL PERIÓDICO Sabadell