Operació de la Policia Nacional

Desmantellats 9 prostíbuls i alliberades 16 dones de nacionalitat xinesa

  •  Les intervencions s’han fet a Sabadell, Premià de Mar, Palamós, Alacant i Inca

Desmantellats 9 prostíbuls i alliberades 16 dones de nacionalitat xinesa

CNP / ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional ha desmantellat un total de 9 prostíbuls a Sabadell, Premià de Mar, Palamós, Alacant i Inca i ha alliberat 16 ciutadanes xineses que eren obligades a exercir la prostitució. En l’operació, ha detingut set persones, també de nacionalitat xinesa, que ha acusat de pertinença a organització criminal i prostitució coactiva. Els arrestos s’han produït a Sabadell i a la ciutat de Barcelona.

L’origen d’aquesta operació es remunta al gener del 2022, quan la brigada de la Policia Nacional a Sabadell va detectar al municipi l’existència de pisos on ciutadanes de nacionalitat xinesa exercien l’alternança. Les víctimes eren obligades a exercir la prostitució a habitacions amb falta de ventilació i insalubritat, que a més eren els llocs on dormien i vivien.  

Notícies relacionades

Després de conèixer que la situació es repetia en altres municipis, la brigada de Sabadell es va coordinar amb altres unitats policials per portar a terme inspeccions en altres prostíbuls a la resta de municipis de l’operació. Com a resultat, es van alliberar un total de 16 dones de nacionalitat xinesa, de les quals 9 es trobaven en situació irregular a Espanya. Es va oferir a aquestes dones l’assistència i l’ajuda de Serveis Socials de les comunitats autònomes on resideixen.