A dos mesos de les eleccions locals

Farrés fulmina el seu ‘tercer’ a Sabadell per «amenaces i coacció» i el denuncia davant la fiscalia

  • L’alcaldessa acusa el tinent d’alcaldia Jesús Rodríguez d’una actitud «agressiva» al comunicar-li que no comptava amb ell per a la llista socialista de les municipals

Farrés fulmina el seu ‘tercer’ a Sabadell per «amenaces i coacció» i el denuncia davant la fiscalia

ACN

2
Es llegeix en minuts
ACN

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha anunciat que en les pròximes hores cessarà el seu tercer tinent d’alcaldia, Jesús Rodríguez, per amenaces i coacció. Segons detalla el consistori en un comunicat, Farrés li va comunicar dijous que no comptava amb ell per formar part de la candidatura del mes de maig, i aquest dilluns ell va amenaçar l’alcaldessa de presentar denúncies falses contra ella, altres membres de la corporació i funcionaris de la casa, si no reconsiderava la seva continuïtat com a membre de la llista electoral.

Farrés ha traslladat la situació a la fiscalia de Sabadell, on ha presentat la denúncia.

De la mateixa manera, ho ha posat en coneixement de la Comissió Ètica Pública de l’ajuntament.

En el comunicat, el consistori detalla que, una vegada vist al seu despatx, Farrés li va haver de demanar que sortís «després que la intimidés i mostrés una actitud agressiva i intimidadora cap a ella». Per això no només no comptarà amb ell de cara a les eleccions municipals, sinó que també ha decidit fulminar-lo de l’executiu local.

La regidora Mar Molina el substituirà com a tinent d’alcaldia de l’Àrea de Cohesió Territorial, Desenvolupament Urbà, Seguretat i Civisme, tasques que assumia des de principis del mandat.

El PSC, contundent

Per la seva banda, el PSC de Sabadell va iniciar el procediment per suspendre de militància i tots els càrrecs orgànics Rodríguez, i es va comunicar la situació al Comitè de Garanties Estatutàries perquè es valori l’activació del Protocol antiassetjament. En un comunicat, la formació explica que la decisió de no comptar amb ell era «per la pèrdua de confiança política derivada de diferents episodis i les queixes de diferents col·lectius».

En la reunió en la qual se li va comunicar la decisió també hi va participar el primer tinent d’alcaldia, Pol Gibert. En aquesta conversa els va contestar, segons el partit, que «havien d’arreglar la seva situació amb diners, havien de forçar que li sumessin els triennis per cobrar més i assegurar-li una bona plaça».

Davant la negativa del partit, Rodríguez, relaten, «ha amenaçat l’alcaldessa quan es trobaven a porta tancada al seu despatx, li ha fet un xantatge inacceptable amb la presentació de denúncies falses si no es reconsiderava la decisió de prescindir d’ell en la candidatura».

Després d’una reunió urgent de l’executiva local i del grup municipal, el PSC de Sabadell assegura sentir un absolut rebuig de les «actituds intimidatòries i masclistes» de Rodríguez i trasllada un «total suport» a Farrés.

Notícies relacionades

«Exigim l’entrega immediata de l’acta de regidor, l’activació del Protocol antiassetjament del PSC i la seva expulsió de l’organització», diuen.

Llegeix totes les notícies de Sabadell a EL PERIÓDICO Sabadell