Recuperar el terreny perdut

Joan Mena presenta la seva candidatura en les primàries dels comuns per ser alcaldable de Sabadell

  • Mena diu que la cocapital vallesana necessita tornar a ser una ciutat de «referència» en àmbits com el món universitari

  • Podem i Sabadell en Comú van anunciar a finals de 2021 que aniran conjuntament a les eleccions municipals de 2023

Joan Mena presenta la seva candidatura en les primàries dels comuns per ser alcaldable de Sabadell
2
Es llegeix en minuts
Europa Press
El Periódico

El portaveu dels comuns i diputat en el Congrés, Joan Mena, ha anunciat aquest dijous que presenta la seva candidatura en el procés de primàries per ser l’alcaldable de Sabadell (Vallès Occidental) en les eleccions municipals de 2023. «Després de parlar amb moltes gent de la ciutat, entitats de Sabadell i les meves organitzacions, he decidit fer un pas endavant i presentar-me al procés d’elecció del cap de llista de Sabadell En Comú Podem en les pròximes eleccions municipals. Des de la convicció i l’honestedat», ha assegurat en un missatge al seu compte de Twitter.

En un vídeo adjuntat en el missatge, Mena ha argumentat que Sabadell necessita tornar a ser una ciutat de «referència» en àmbits com el món universitari i que s’han de fer més i millors polítiques feministes, animalistes, LGTBI i en defensa dels drets socials i dels treballadors. «Vull iniciar aquest procés escoltant la ciutadania i sumant la màxima gent possible que estimi la ciutat des dels valors de la justícia social, la cohesió social i la igualtat d’oportunitats», ha destacat.

També ha reivindicat els seus anys d’experiència en el Congrés, on ha assegurat que han tirat endavant «mesures importants per a la vida de la gent, com l’increment del salari mínim interprofessional, la derogació de la Lomce i una reforma laboral que està expulsant la temporalitat i la precarietat».

Recuperar el terreny perdut

En les eleccions municipals de 2019, Sabadell en Comú (abans Unitat pel Canvi Sabadell), que en les eleccions municipals del 2015 va ser la segona força més votada i va estar a punt de superar el PSC, es va quedar sense representació en el consistori. La distància entre els comuns i els socialistes quatre anys abans havia sigut de tan sols el 0’4% dels vots.

El líder del partit llavors, Joan Berlanga, va assenyalar «la divisió de l’esquerra alternativa» com a causant de la pèrdua de representació. De fet, el lloc dels comuns en el consistori el va ocupar llavors Podem Sabadell, partit que va entrar a l’ajuntament per primera vegada en solitari i amb 1 sola regidora (5’25% dels vots), la seva candidata a l’alcaldia, Marta Morell, que va acabar formant govern amb el PSC de Marta Farrés.

Ara, l’encara tinent d’alcaldessa de l’Ajuntament de Sabadell, Marta Morellha creat el seu propi partit, Sentim Sabadell, després de ser expulsada l’any passat de Podem per unes suposades irregularitats en la confecció de la llista de les últimes eleccions municipals.

Notícies relacionades

Va ser el juliol de 2021 quan Podem, que va anunciar l’expulsió de Morell, que des de novembre manté el càrrec de segona tinenta d’alcaldessa com a regidora no adscrita, ja que el grup municipal de Podem va quedar dissolt. Així, amb Morell fora del partit, Podem i Sabadell en Comú van anunciar a finals de 2021 que aniran conjuntament a les eleccions municipals de 2023 per intentar esmenar l’error que el 2019 gairebé els va deixar sense cap representant a l’hemicicle.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO