Eleccions municipals

Podem i En Comú anuncien que aniran junts a Sabadell a les municipals del 2023

La creació d’una candidatura conjunta representa la voluntat de tornar a funcionar com un únic espai polític

Podem i En Comú anuncien que aniran junts a Sabadell a les municipals del 2023

Podem Catalunya

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Podem i Sabadell en Comú han anunciat avui dilluns que aniran junts a les eleccions municipals del 2023, després d’haver expulsat de la formació morada la regidora Marta Morell i a les portes de dissoldre’s aquest grup municipal.

La creació d’una candidatura conjunta a Sabadell (Vallès Occidental) per a les pròximes eleccions municipals representa tornar a l’espai tradicional hereu del PSUC i ICV-EUiA, hegemònic a Sabadell durant el final del segle passat. El 2019, aquestes dues formacions es van presentar per separat, fet que va fer que els comuns es quedessin fora del consistori.

Deixar enrere els enfrontaments

«Ha arribat l’hora de començar a treballar en un projecte d’unitat que deixi enrere els enfrontaments», ha assegurat la coordinadora autonòmica de Podem Catalunya, Conchi Abellán, que ha continuat dient: «Un projecte que ha d’entendre que Sabadell no és només el centre de la ciutat, sinó també els seus barris».

Per la seva banda, el portaveu de Catalunya En Comú i diputat al Congrés d’En Comú Podem, Juan Mena, ha destacat que els punts en comú entre les formacions són «el Sabadell dels barris, de la gent treballadora, de la cohesió social, de la igualtat d’oportunitats i de qui busca una societat millor».

Notícies relacionades

Segons ha manifestat Mena, En Comú Podem «aspira a ser una força decisiva per al futur de la ciutat» i ha explicat que han creat una taula de coordinació entre les dues formacions per començar a treballar amb l’horitzó posat en les pròximes eleccions del 2023.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO