RESULTATS ELECCIONS MUNICIPALS

El PSC recupera forces a Sabadell, tot i que no aconsegueix la majoria absoluta

ERC reafirma la tendència a l'alça, que va mostrar en les passades eleccions generals, i es col·loca com a segona força

1
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo

Amb el 75% de vot escrutat, el PSC, amb Marta Farrés com a alcaldable, guanya les eleccions a Sabadell amb 11 regidors (32,07% dels vots). Els socialistes, tot i que sense aconseguir la majoria absoluta, recuperen xifres i s’aproximen als resultats previs a l’aparició del ‘cas Mercuri’.

ERC aconsegueix la segona posició amb 6 regidors i el 18,63% dels vots i es confirma la tendència a l’alça que ja va mostrar a les passades eleccions generals. Ciutadans manté els 3 regidors que té actualment tot i que baixa fins al 10,66% de vots favorables, dos punts percentuals menys que als comicis del 2015. Per la seva part, la Crida per Sabadell, amb l’actual alcalde de la ciutat, Matíes Serracant, al capdavant, obté 3 regidors (10,30%). Junts per Sabadell queda en cinquena posició (2 regidors; 8,14%) i Podem Sabadell entra a l’ajuntament, per primera vegada en solitari, amb 2 regidors (5,57% dels vots).

Tots els resultats

<a href="https://elecciones.elperiodico.com/resultados/municipales/2019/espana/">Busca les dades del teu municipi, província o comunitat</a>

persona-votando

persona-votando / Manel Marqués Del Águila