Al barri d’Espronceda

Una instal·lació manipulada i un forn mal connectat provocaven les rampes al bloc desallotjat de Sabadell

La majoria de famílies podran tornar aquest dimarts als seus domicilis, tot i que caldrà realitzar reparacions

Una instal·lació manipulada i un forn mal connectat provocaven les rampes al bloc desallotjat de Sabadell

Albert Segura / ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’informe tècnic de l’Ajuntament de Sabadell (Vallès Occidental) ha determinat que una instal·lació elèctrica manipulada i un forn mal connectat són l’origen de les rampes que van patir alguns veïns del número 49 del passeig del Comerç, un edifici de propietat municipal que ha sigut desallotjat per segona vegada en una setmana per risc d’electrocució.

Segons ha detallat aquest dimarts el regidor d’Acció Social, Eloi Cortés, es tracta d’una manipulació «molt amagada» que no va poder ser detectada la setmana passada, quan es va desallotjar el bloc per primera vegada, i que va obligar a precintar dues de les vivendes pel mal estat de les instal·lacions elèctriques.

Aquest diumenge les rampes es van tornar a produir, cosa que va obligar a desallotjar de nou els pisos. Es preveu que avui puguin començar a tornar a casa seva almenys 16 de les 20 famílies desallotjades.

Famílies vulnerables

Entre aquest dilluns i dimarts, tres equips tècnics de l’Ajuntament i una empresa externa han analitzat un per un tots els pisos. «Si la setmana passada es va detectar un escalfador en mal estat i una instal·lació manipulada, ara se n’ha trobat una altra que no va ser detectada llavors perquè estava molt ben amagada, a part d’un forn mal connectat», assenyala Cortés.

A més, s’han registrat petites anomalies, com endoolls sense presa de terra, dels quals alguns s’han reparat i altres s’han inutilitzat amb la previsió que els residents facin les reparacions necessàries.

Notícies relacionades

En aquells casos en els quals s’hagi detectat situació de frau o anomalies greus, es farà un requeriment a les famílies perquè ho reparin i «en cas que persisteixi el frau, estudiarem si emprendre mesures legals contra elles perquè al cap i a la fi estem parlant d’un edifici públic», ha assegurat Cortés, que ha explicat que aquestes famílies són en el programa d’emergència del consistori i que «per tant estan acompanyades i assistides per l’ajuntament».

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Sabadell