Vinícius i Kroos alleugen el Madrid

Vinícius i Kroos alleugen el Madrid

FERMÍN DE la calle

4
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

Es va anunciar com el que era, un partit majúscul. Dos pesos pesants cara a cara per 27a vegada a Europa. El Bayern aferrat a l’única competició que pot evitar una hecatombe, quedar-se en blanc per primera vegada en dotze anys. Contra un Reial Madrid "en transició" a l’espera de Mbappé capaç de mutar per competir a la recerca d’una altra Champions impossible. Dos transatlàntics que es van citar en un escenari enlluernador, probablement el millor estadi d’Europa, si no del món en aquests moments. I l’espectacle va complir les expectatives...

El soroll és eixordador, la Corba Sud alemanya brama enaltida per l’inici de partit quan a la primera pilota Mazraoui es llança a l’aventura pel carril esquerre. No li surt ningú fins als tres quarts, moment en què filtra una passada a Kane, que deixa sol Sané davant Lunin, que salva una oportunitat clamorosa. Han passat 42 segons. És un infern vermell. Tuchel ha disfressat el Bayern de Reial Madrid i els bavaresos desencadenen contraatacs que agafen mal plantats els blancs, el món al revés.

Sané disposa d’una altra ocasió sis minuts després. Un altre passada de Kane, amb aquest ànima de 10 en el cos d’un 9. Müller demana pressió als seus companys i Mazraoui roba una pilota en el migcamp que Kane converteix en un xut des de la medul·lar. El Madrid serra les dents sota l’huracà bavarès. No és el setge hipnotitzant del City, aquest és més elèctric.

Ancelotti passeja com un lleó engabiat per la zona tècnica mentre els seus defenses abusen dels cops de pilota a un Vinícius que ha deixat a Rodrygo la banda. El Bayern asfixia Kroos i curtcircuita el Madrid. Tota la banqueta visitant demana calma després de l’enèsima pèrdua en un altre cop de pilota sense sentit. Els alemanys s’anticipen als davanters blancs a cada pilota i així és molt complicat. El públic eleva el Bayern, però amb el pas dels minuts la figura de Kroos es va fent gegant. Toni és l’espurna que encén el foc etern d’aquest Madrid, el que refreda l’infern muniquès amb la seva pausa.

Passada amb música

I llavors passa. Kroos rep en el mig i Vini ve a buscar-la a la curta, el coreà Kim pica i el segueix buscant anticipar-se. Quan s’adona que és una trampa ja és massa tard. És mort. El brasiler llança llavors un desmarcatge a la seva esquena i Kroos treu l’Stradivarius per regalar-li mig gol en una passada amb música a la qual Vinícius posa el llaç. En el minut 24. Zero a un. El Madrid no fingeix, sempre mossega. Un altre gol arribat del no-res. Un altre monument de Kroos. L’Allianz emmudeix i el Bayern minva. Tuchel braceja i s’esgargamella mentre se senten els olès dels 4.000 madridistes que coregen el rondo en el qual ha convertit el Madrid el xoc.

Kroos, el nen nascut a la vora del Danubi que va marxar del Bayern perquè no era feliç, està destrossant la pissarra de Tuchel quan el francès Turpin envia els jugadors als vestidors. Abans Kane dispara els cors amb una falta que marxa per poc. El Bayern no és contundent en les àrees. Just el que li sobra al Madrid.

Dos gols en quatre minuts

Comença una segona part d’un altre partit. Els inesgotables càntics de l’afició local no calen en el seu equip, que persegueix ombres davant un Madrid que estira el camp o el converteix en un embut a conveniència. Ara el dilema per a Tuchel és si jugar pensant en el partit o disputar-lo amb l’eliminatòria al cap.

La resposta és un ajust tàctic vital. Sané celebra el seu canvi de banda entrant en diagonal per clavar un cop amb l’esquerra a la xarxa sense que Mendy hi pugui fer res. El gol inflama l’ambient a la gespa i a la grada. I tres minuts després és Musiala, l’altre punyal, que prova una altra diagonal, aquesta vegada des de l’esquerra, retallant Lucas, que fica la cama i el fa ensopegar. Penal. Kane encén de nou l’infern vermell al transformar el gol. El Madrid es desploma en quatre minuts i Ancelotti recorre al múscul endarrerint Tchouaméni i donant entrada a Camavinga en el mig.

Notícies relacionades

Són els moments més complicats per a un Madrid que deambula pel camp. El moviment de Tuchel a la pissarra produeix una hemorràgia. Toca prendre riscos. Modric i Brahim al camp amb vint minuts per davant. Kroos i Bellingham fora. Carlo retira de la gespa el vellut per buscar un futbol més abrasiu i vertical.

Els córners són un suplici per als visitants i les urgències es converteixen en pressa, perdent pilotes on no haurien de fer-ho. És moment de recórrer al pes de la samarreta. Vinícius rep una pilota envoltat de rivals, gira i fa una passada a Rodrygo, aquest davanter al qual el futbol sala va afilar el repertori, quees regira i és tirat a terra per Kim. Un altre penal. Vinícius torna a batre Neuer esperant que es llanci i marcant pel centre. L’orgull bavarès empata amb la infrangible fe madridista. La semifinal es decidirà al Bernabéu. Just empat. Batalla descomunal.

Temes:

Diagonal