Successos

Desallotgen 57 veïns del barri d’Espronceda de Sabadell per perill d’electrocució

Els tècnics municipals han de valorar l’estat de l’edifici abans d’autoritzar el retorn de les famílies

Desallotgen 57 veïns del barri d’Espronceda de Sabadell per perill d’electrocució

EUROPA PRESS / DAVID ZORRAKINO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un bloc de vivendes del barri d’Espronceda de Sabadell (Vallès Occidental) va haver de ser desallotjat amb urgència, després d’una inspecció dels Bombers, aquesta nit passada. Segons els primers indicis, una avaria en la conducció de l’aigua i de l’electricitat posava en risc la vida de la seixantena de veïns que viuen al número 49 del passeig del Comerç, un edifici de Vimusa destinat a emergència social.

Es van evacuar 57 persones, de les quals 26 (pertanyents a 8 famílies) van ser reallotjades per Acció Social al CEM, pensions i hotels de la ciutat, al no comptar amb allotjament alternatiu. La resta han passat la nit a casa de familiars o amics. 

Tècnics municipals tenen previst inspeccionar avui l’edifici desallotjat per determinar l’origen del risc elèctric i valorar la tornada de les famílies.

Garantir la seguretat dels veïns

«El primer que volem és garantir la seguretat de tots els veïns», ha afirmat l’alcaldessa, Marta Farrés, que ha agraït la participació de totes les persones que van ajudar en un dispositiu en què va treballar la Policia Municipal, Bombers, el SEM i personal municipal d’Acció Social i de Vimusa, a més del suport de la TEUS, que ha cedit un espai a les cotxeres per a les famílies i ha posat a disposició un autobús per traslladar les famílies que no tenien mitjans per fer-ho.

La Creu Roja també hi va ajudar a través de l’activació del seu vehicle d’avituallament per proporcionar begudes i menjar a les famílies afectades.

Notícies relacionades

«La màxima prioritat municipal és saber on és l’origen del risc elèctric i solucionar-lo perquè les famílies puguin tornar a casa», ha assegurat Farrés.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Sabadell