Atenció multidisciplinària

El CAP Sant Fèlix de Sabadell obre una unitat d’acompanyament a les persones trans

Actualment hi ha més de 500 persones de l’àrea metropolitana nord en procés de trànsit de gènere

El CAP Sant Fèlix de Sabadell obre una unitat d’acompanyament a les persones trans

Ayuntamiento de Sabadell

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El CAP Sant Fèlix de Sabadell (Vallès Occidental) ha posat en marxa la Unitat de Trànsit de la Metropolitana Nord. Aquest servei multidisciplinari té l’objectiu d’atendre i acompanyar les persones trans en les seves necessitats, tant des d’una perspectiva psicològica i social com mèdica.

Actualment hi ha unes 550 persones de la zona metropolitana nord en procés de trànsit de gènere i fins ara eren ateses a la Unitat de Trànsit Barcelona, situada a l’ASSIR Esquerra.

L’acompanyament de la unitat inclou escolta activa, ajuda per iniciar o ajustar tractaments hormonals i assessorament sobre tractaments quirúrgics, així com activitats preventives i de promoció de la salut.

Acompanyament a les famílies

També s’ofereix acompanyament psicoterapèutic, si es vol, i participació en grups terapèutics com a complement al procés terapèutic i/o com espai de socialització.

Una altra de les funcions de la unitat és oferir acompanyament a les famílies, a través de recolzament psicoterapèutic, perquè puguin viure millor la transició i contribuir al benestar de la persona trans.

Així mateix, és des de la Unitat de Trànsit que s’elaboraran informes mèdics i psicològics, establerts com a necessaris per la llei actual, per aconseguir el canvi de nom i gènere en tots els documents d’identificació.

D’altra banda, des de la unitat també es formaran professionals de la salut i l’educació, perquè tinguin un coneixement adequat dels processos de transició i puguin donar una atenció adequada.

Equip multidisciplinari

Notícies relacionades

Coordinada des de l’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR), la Unitat de Trànsit de la Metropolitana Nord està integrada per un equip multidisciplinari de professionals de medicina de família, ginecologia i obstetrícia, infermeria, treball social, psicologia i atenció a la ciutadania.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Sabadell