Treball

L’atur a Sabadell descendeix a nivells prepandèmia

El setembre ha acabat amb 530 persones aturades menys

L’atur a Sabadell descendeix a nivells prepandèmia

Albert Segura / ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sabadell (Vallès Occidental) ha acabat el mes de setembre amb 530 persones aturades menys, xifra que millora els resultats d’agost (-283) i manté el nivell de descens iniciat fa set mesos. Tot i que hi influeix l’estacionalitat del treball en els mesos d’estiu, aquestes dades són un indicador de la reactivació econòmica fruit de l’aixecament de les restriccions per la Covid-19 i els nivells de vacunació arribats.

Les noves xifres d’atur facilitades pel Ministeri de Treball i Economia Social confirmen els nivells prepandèmia abastats a l’agost: l’atur registrat es manté per sota de l’anterior a la pandèmia.

La xifra d’atur més baixa des de fa dos anys

Amb les 530 persones aturades menys al setembre, ara hi ha 12.161 aturats, la xifra més baixa des de fa dos anys, és a dir, des del juliol del 2019, quan no hi havia cap indici de la pandèmia.

La Covid-19 va arribar a Sabadell amb 12.400 aturats i va fer pujar la xifra fins als 15.500 el febrer del 2021.

Incrementa la taxa d’atur juvenil

Notícies relacionades

En el conjunt del Vallès Occidental l’atur baixa 2.378 persones al setembre, mentre que Catalunya manté el ritme de descensos iniciat fa set mesos, amb 12.658 persones desocupades menys. Tot i que aquesta tendència de reducció de l’atur és un bon indici, CCOO i UGT alerten de l’augment de l’atur entre els joves: ja en són 21.192 els menors de 25 anys que estan a l’atur a Catalunya. «L’únic col·lectiu que incrementa la taxa d’atur són aquests menors de 25 anys que continuen accedint a ocupacions precàries i de caràcter estacional», ha lamentat CCOO, que exigeix que les polítiques de treball facilitin «ocupació de qualitat per als joves, el seu desenvolupament professional i l’emancipació».

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Atur Sabadell