Intervenció policial

Set detinguts i sis agents lesionats en una festa il·legal a Sabadell

  • Una vintena de persones participaven la matinada de dissabte a diumenge en una festa al garatge d’una casa
  • Augmenten un 21,1% les denúncies per desobediència i resistència vinculades a l’incompliment de les mesures restrictives contra la Covid-19
El Prat de Llobregat 18 05 2017 Ambiente en  el aeroport aeropuerto en  la Terminal T-1 En la imagen vehiculos de los Mossos y Policia Nacional  Fotografia Albert Bertran

El Prat de Llobregat 18 05 2017 Ambiente en el aeroport aeropuerto en la Terminal T-1 En la imagen vehiculos de los Mossos y Policia Nacional Fotografia Albert Bertran / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra i les Policies Locals han aixecat 160 actes administratives en locals de restauració per incompliment de les mesures contra la Covid-19 durant aquest cap de setmana, en el qual set persones van ser detingudes en una festa il·legal en un garatge de Sabadell (Vallès Occidental) i sis agents van resultar ferits en aquesta actuació.

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, el comissari dels Mossos, Joan Carles Molinero, i la subdirectora general de Coordinació i Gestió d’Emergències de Protecció Civil, Imma Solé, han ofert aquest dilluns en roda de premsa telemàtica les últimes xifres relatives a l’actuació policial.

Durant el cap de setmana passat, els Mossos i les Policies Locals han aixecat 160 actes administratives en locals de restauració, majoritàriament, per incomplir els límits d’aforament permès i per no utilitzar la mascareta, dins del pla específic que es va posar en marxa divendres passat per vetllar per les mesures en aquest sector. Molinero ha destacat, d’altra banda, l’actuació conjunta dels Mossos i la Policia Local de Sabadell durant la matinada de dissabte a diumenge en una festa il·legal en un garatge d’una casa en què participaven una vintena de persones.

Durant aquesta actuació policial, es van detenir set de la vintena de persones que participaven en la festa, i que van rebre la policia amb una «forta hostilitat», per la qual cosa sis agents van resultar lesionats.

Augmenten les denúncies per desobediència

Una altra xifra rellevant és que han augmentat un 21,1% les denúncies per desobediència i resistència a agents de l’autoritat vinculades a l’incompliment de les mesures restrictives contra la Covid-19, i que el comissari dels Mossos ha relacionat amb una activitat policial més elevada i amb més interacció dels agents amb els ciutadans.

Quant a aquesta nit passada, s’han aixecat 84 actes per incomplir el confinament nocturn i s’han tancat tres locals que infringien les mesures decretades. Pel que fa a les dades acumulades des del 16 d’octubre, s’han interposat gairebé 70.000 denúncies administratives i s’han identificat més de 119.000 persones.

Desplaçaments a vigílies de Nadal

Així, sobre la mobilitat a vigílies de la setmana de Nadal, divendres passat van sortir de Barcelona gairebé 400.000 vehicles, el que, comparat amb el mateix dia de la setmana anterior, suposa un increment del 2% i una disminució del 13% en comparació amb aquell dia abans del confinament perimetral.

Notícies relacionades

Dissabte, el flux d’entrada i sortida de la capital catalana va ser d’uns 378.000 cotxes, un 41% més que el mateix dia de la setmana anterior i una reducció del 44% si es miren les xifres d’abans del tancament perimetral dels caps de setmana. Finalment, ahir diumenge la mobilitat va ser d’uns 263.000 vehicles, un 56% que la setmana anterior i un 45% menys que abans del confinament perimetral.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA