EL 2022

Més d'una quinzena d'accions per «pacificar i humanitzar» la Gran Via de Sabadell

Els treballs de transformació començaran pels laterals i la millora de la transversalitat de l'autopista urbana. Es preveu que comenci el 2022

«És un projecte amb uns objectius que van molt d'acord amb el que com a govern volíem fer», deia l'alcaldessa

presentacio-sabadell

presentacio-sabadell

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La transformació de l’àmbit Gran Via-Ripoll inicia el seu camí, ja s’han definit més d’una quinzena d’actuacions encaminades a «pacificar i humanitzar la Gran Via i promoure la singularitat i identitat dels barris que conformen el balcó sobre Ripoll», explica l’Ajuntament de Sabadell.

Les accions pretenen contribuir a fomentar la coordinació treball conjunt entre les activitats econòmiques i les infraestructures del coneixement, reforçant la centralitat d’aquest àmbit al conjunt de la ciutat.

Així ho explicaven l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés i la regidora de Junts Per Sabadell, Lourdes Ciudó, en la roda de premsa celebrada divendres 18 de setembre. «És un projecte amb uns objectius que van molt d’acord amb el que com a govern volíem fer», deia l’alcaldessa en relació amb la Gran Via.

Es preveu l’inici de les accions el 2022

Els treballs de transformació, apunta el govern local, començaran previsiblement l’any 2022 i se centraran en una primera fase en els laterals, en la millora de la transversalitat de l’autopista urbana i l’entorn urbà que limita amb els talussos del Ripoll.

També s’encarregarà un estudi sobre les diferents alternatives per transformar l’espai central de l’actual autopista urbana.

Els treballs, apunta l’Ajuntament, «reduiran el caràcter d’’autopista urbana’ de la Gran Via i potenciaran la mobilitat sostenible, a més d’humanitzar i millorar la qualitat de l’espai públic, generar vitalitat proximitat en tot l’àmbit, naturalitzar l’espai públic i fomentar la transversalitat i acostar el riu a la ciutat».

Projecció de ciutat

Paral·lelament s’estarien treballant les diferents iniciatives que es desenvoluparan dins del programa de Projecció de Ciutat. Aquestes «són accions que tindran com objectius fonamentals potenciar la capitalitat de Sabadell i el seu caràcter referent al conjunt del territori, alhora que es promou l’autoestima i orgull de ciutat».

En aquest sentit, s’establiran «eines permanents de dinamització per projectar la imatge i personalitat de Sabadell cap a l’exterior». Així, també es desenvoluparà el turisme de fires i congressos amb tal de potenciar l’esport  com a element d’atracció turística i innovació enfortint Sabadell com a capital cultural.

Notícies relacionades

Lourdes Ciuró afirmava que «els dos programes són dues cares de la mateixa moneda que persegueixen un model de ciutat sostenible, amb projecció i que se sustenti en una nova economia on empresa, investigació i coneixement vagin de la mà».

Més notícies de Sabadell en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA