deficiències en el sistema

Els professionals del Parc Taulí se sumen a la reivindicació d'una «sanitat 100% pública i ben finançada»

Reclamen recuperar el 5% de sou perdut el 2010 i que se'ls faci el test del coronavirus

foto 3642091

foto 3642091

1
Es llegeix en minuts
acn

Professionals de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell reclamen «una sanitat 100% pública per a tothom». En una atenció als mitjans, el passat 1 de maig, la Plataforma Assemblea de Treballadors del Taulí (PATT) ha denunciat que la crisi sanitària del coronavirus ha fet patents les deficiències d’un sistema sanitari mal finançat i que, lluny de pensar en les persones, s’ha convertit en un «negoci». 

És per això que reclamen una reunió amb el Departament de Salut per negociar un nou conveni que deixi fora els centres concertats i privats. «No volem que la privada continuï rebent diners públics», assenyala María Jesús Merino, portaveu de la PATT.

En un manifest que han llegit a les portes de l’hospital i que han consensuat amb altres hospitals, els treballadors també han reclamat que se’ls torni el 5% del sou retallat fa 10 anys i que les hores de més que han treballat aquests dies no se’ls paguin a preu de salari.

En la línia de la protecció personal, exigeixen que es facin les proves del coronavirus a tota la plantilla i que es doti el personal d’Equips de Protecció Individual (epis) reglamentaris i en nombre suficient.

En el comunicat, els treballadors insisteixen que «no necessiten aplaudiments» i sí els recursos per «fer la seva feina en les millors condicions per poder donar a les persones malaltes tot el que necessiten i per poder protegir-nos a nosaltres ja les nostres famílies».

Notícies relacionades

Els treballadors del Taulí, com la resta de personal sanitari de Catalunya, tenen previstes concentracions al migdia a partir de dilluns passat per insistir en aquestes reclamacions.

Més notícies de Sabadell