DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

El Museu d'Història de Sabadell exposa 'Vull ser mestra', peces que Rosario Duran va confeccionar el 1912

Es mostraran del 8 de març al 19 d'abril, com a «homenatge a la lluita de les dones de tot el món per fer-se visibles»

vull-ser-mestra 9d5bee9f74bf6f0742733839cb2c220a

vull-ser-mestra 9d5bee9f74bf6f0742733839cb2c220a

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Museu d’Història de Sabadell exposa ‘Vull ser mestra’, una mostra de tres peces que Rosario Duran Roca va confeccionar el 1912. Formaven part de les proves de l’examen a l’Escola Normal de Noies de Barcelona, que va realitzar amb l’objectiu d’obtenir el títol de mestra superior, el que la facultava per fer de mestra de primària.

Les peces es mostraran del 8 de març –Dia Internacional de la Dona– al 19 d’abril, com a «homenatge a la lluita de les dones de tot el món per fer-se visibles», assenyalen des de l’ajuntament.

Es tracta d’una camisa i de dos mocadors. La camisa té la meitat dreta totalment elaborada, mentre que l’esquerra està per fer. Per la seva banda, els mocadors en tenen cadascun una mostra, un amb aplicacions d’encaix d’agulla i l’altre amb la tècnica de Richelieu.

Igualtat de drets

De Rosario Duran «se saben poques coses», expliquen des de l’ajuntament. Se sap que va obtenir el títol de mestra en una època en què era poc habitual que una dona obtingués un títol superior.

Notícies relacionades

«L’exposició és un petit homenatge a la lluita de les dones de tot el món, per avançar en la igualtat de drets i d’oportunitats entre homes i dones», comenten des del consistori.

Més notícies de Sabadell  en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA