LA DONA EN LA INVESTIGACIÓ CIENTÍFICA

Investigadores del Parc Taulí de Sabadell estimulen la vocació científica de les noies

El centre hospitalari celebra el cicle 'Ciència en femení. La dona i la investigació al Parc Taulí'

tauli3

tauli3 / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Coincidint amb el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, que va tenir lloc el passat 11 de febrer, l’Hospital Parc Taulí de Sabadell va començar el cicle ‘Ciència en femení. La dona i la investigació al Parc Taulí’. La iniciativa té per objectiu: «donar visibilitat» a l’aportació que fan les investigadores del centre i «estimular possibles vocacions científiques» per part de les noies més joves.

Durant el transcurs del cicle, des del Taulí es publicarà cada dia un petit vídeo d’una de de les investigadores, però s’estendrà al llarg de tot l’any amb la publicació mensual d’una versió més llarga d’aquestes i d’altres entrevistes. En aquest primer cicle anual, per tant, «coneixerem l’activitat d’investigació i la visió com a dones d’un total de 12 investigadores del Parc Taulí», expliquen des del centre hospitalari.

Així mateix, des del Taulí destaquen la publicació: ‘La dona i la ciència al Parc Taulí’, un article firmat per la directora de gestió de l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT), Gloria Palomar, i per l’agent d’igualtat de la Direcció de Recursos Humans del Taulí, Pilar Medel.

Un 61% són dones, però els homes ocupen més càrrecs de responsabilitat

Notícies relacionades

Entre altres dades i reflexions, l’article posa en relleu que, del personal investigador del I3PT, un 61% són dones i un 39% són homes. Dels 24 grups d’investigació existents, el 42% estan liderats per dones i el 58% per homes.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA