FORMACIÓ DEL NOU AJUNTAMENT

El PSC recupera l'alcaldia de Sabadell amb Marta Farrés al capdavant

Farrés no ha aconseguit la majoria absoluta, per la qual cosa iniciarà un govern en minoria amb Podem Sabadell

foto 3516049

foto 3516049

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els socialistes tornaran a governar a Sabadell, aquesta vegada amb Marta Farrés (PSC) com a alcaldessa. Tot i que Farrés no ha arribat a la majoria absoluta (14), el seu acord amb l’única regidora de Podem, Marta Morell, ha impossibilitat qualsevol alternativa de govern.“Queda per a la història que una dona va decidir, amb el seu vot, que una altra fos la primera dona alcaldessa,” ha afirmat al Ple de constitució del nou consistori Farrés, que iniciarà un mandat en minoria.

Després de prometre el càrrec i rebre la vara de comandament, Farrés ha iniciat un discurs carregat de referències al paper i a la lluita de les dones en l’actualitat i en la història. Farrés ha emfatitzat al seu paper com a primera dona alcaldessa de Sabadell i ha recordat, entre d’altres, la figura de Fidela Renom, la primera regidora de l’Ajuntament de la cocapital vallesana.

Després de ser interrompuda a mig discurs per un crit de “llibertat presos polítics”, provinent del públic, la nova alcaldessa ha confirmat l’entrada de Morell al govern de l’Ajuntament, tot i que sense especificar amb quin càrrec.

Vots per altres candidatures

ERC i la Crida han votat pel candidat republicà Juli Fernàndez, que, fins a l’últim moment, ha mantingut la porta oberta per formar un govern alternatiu al PSC, però, perquè fructifiqués, requeria del recolzament de Junts per Sabadell (JxS) i Podem, un fet que no s’ha donat. “No cessaré en intentar el que crec que la majoria de ciutadans de la ciutat volen”, ha declarat Fernàndez, que també ha reivindicat les “polítiques socials” dutes a terme els últims quatre anys. En total, ha sumat 10 vots, quedant-se a 4 de la majoria absoluta.

Tant Lourdes Ciuró (JxS), com Adrián Hernández (Ciutadans), han rebut 3 vots cada un, pertanyents als membres dels seus respectius grups. Les dues formacions havien anunciat al llarg de la setmana que, al no haver aconseguit cap acord de govern, votarien pels seus propis candidats.

Henández ha recordat que el seu grup havia ofert "un pacte d’investidura" als socialistes, en el qual figuraven premisses com: apartar tot càrrec electe investigat per corrupció o evitar la pujada de l’IBI. Com l’acord no va prosperar, Hernández ha anunciat abans de la votació que no votarien per Farrés.

Protestes durant el Ple

Al llarg del Ple, una manifestació davant l’Ajuntament ha acompanyat amb xiulets i crits, que s’escoltaven des del plenari, els diferents discursos polítics. Els assistent protestaven en contra del 'Pacte de la Concòrdia' que Podem i PSC van firmar per fer Farrés alcaldessa.

Segons avançava el Diari de Sabadell, els manifestants han rebut amb crits i esbroncades els membres de Podem, Ciutadans, el PSC i Junts per Sabadell. En alguna ocasió, la policia a intervingut per escortar els regidors electes.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Sabadell ha condemnat els fets d’aquest migdia" quan un grup de persones han llançat un objecte contra la diputada Laura Vilchez en el moment que sortia del consistori", han explicat des del consistori en un comunicat.

"És en aquest sentit que el consistori posarà a la seva disposició els recursos i l’acompanyament necessari perquè Vilchez pugui interposar la denúncia oportuna davant d’aquests fets", han afegit en el mateix comunicat.

Notícies relacionades

 

Més notícies de Sabadella l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA