Participació ciutadana

Els sabadellencs escullen en quins projectes s'inverteix 1 milió d'euros del pressupost municipal

Entre el 8 i el 21 de gener es durà a terme la fase de recollida de recolzaments per a 38 projectes seleccionats

foto 3268352

foto 3268352

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La tercera edició del procés participatiu Construint Ciutat - Pressupost 2019 de Sabadell inicia una nova fase amb l’objectiu de triar els projectes que es beneficiaran de la dotació d’1 milió d’euros per al pròxim exercici. Després de l’anàlisi feta pels serveis tècnics municipals, dels 64 projectes presentats, se n’han validat un total de 38.

Per fer la selecció de les propostes s’han dut a terme diverses reunions amb els promotors dels projectes que tècnicament complien les bases del procés, per definir-los, concretar-los i ajustar el pressupost. Dels 64 projectes presentats, 36 pertanyen a l’àmbit de serveis comunitaris i 28 al de millora de l’espai públic i equipaments municipals. La validació tècnica l’han superat 24 i 14 projectes respectivament.

La fase de recolzament començarà el 8 de gener que ve i s’allargarà fins al dia 21. Per recolzar les propostes, s’haurà de fer a través de la plataforma Decidim Sabadell, previ registre, ja que és necessari disposar de correu electrònic. Els ciutadans majors de 14 anys hauran d’escollir 4 propostes i recolzar-ho. Durant tot el període, a més, s’habilitaran espais a la ciutat perquè les persones que no tinguin correu electrònic puguin recolzar les propostes.

Presentació dels projectes

El mateix dimarts 8 de gener, de 17.30 a 20.30 h, la Casa Duran acollirà una jornada on prendran part les entitats i persones promotores de les propostes que passen a la fase de recolzaments, perquè puguin explicar l’objectiu del seu projecte. Aquesta invitació es farà extensiva a tots els ciutadans de Sabadell, perquè coneguin els projectes seleccionats.

En aquesta fase s’utilitzarà també el mateix model de campanya de difusió que en la primera fase de presentació de projectes, on es va comptar amb la participació dels sabadellencs sota el lema ‘Si jo fos alcaldessa...’ seguit de diverses propostes. En aquest cas, no obstant, el missatge serà diferent ja que l’objectiu serà incentivar a la ciutadania perquè doni el seu recolzament als projectes que s’hagin presentat.

Notícies relacionades

Es preveu que la presentació dels resultats finals es comuniqui el dia 28 de gener. La regidora de Participació Ciutadana, Gloria Rubio, comenta que el nombre de projectes presentats en aquesta edició és superior al de l’edició passada, cosa que indica que “els pressupostos participatius s’han consolidat. A més, el nombre de projectes de l’àmbit comunitari és superior al d’espai públic, fet que denota l’interès de les entitats i de la ciutadania en la millora de la cohesió social”.

Més notícies de Sabadell