Servei públic

L'Ajuntament de Sabadell i Smatsa acosten posicions per evitar la vaga

S'asseuran a negociar per estudiar una proposta viable jurídicament que garanteixi la prestació del servei i el manteniment dels llocs de treball

undefined41763065 sabadell empresa de residuos smatsa camiones de basura recic180912163756

undefined41763065 sabadell empresa de residuos smatsa camiones de basura recic180912163756 / Nuria Puentes

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Ajuntament de Sabadell i Smatsa, l’empresa concessionària del servei de neteja viària i recollida de residus de la ciutat, tornaran a negociar per trobar una solució al conflicte i evitar la vaga que la plantilla preveu començar el 3 de desembre.

Segons han apuntat fonts municipals i de l’empresa, en els pròxims dies se celebraran diverses trobades per estudiar una proposta viable jurídicament que garanteixi la prestació del servei a la ciutat i el manteniment dels llocs de treball.

Aquest anunci arriba després que l’empresa anunciés un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) amb l’acomiadament de 43 treballadors, en resposta a la Instrucció Tècnica de Facturació impulsada pel Consistori.

La primera d’aquestes reunions va tenir lloc dilluns i hi van assistir el regidor de Serveis municipals, Lluís Perarnau, la tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Innovació, Marisol Martínez, el director general de Smatsa, Eugenio Díaz, i el director tècnic Gerard Iori, a més dels respectius serveis jurídics.

Les dues parts van coincidir en la voluntat de trobar un espai de diàleg i de treball per resoldre la situació actual.

Notícies relacionades

Durant la trobada, es van definir unes línies de treball conjuntes i les dues parts es van emplaçar a buscar una proposta viable tècnica i jurídicament que garanteixi la prestació del servei a la ciutat i el manteniment de les condicions dels llocs de treball.

Més notícies de Sabadell

Temes:

Acomiadaments