Transport públic

El soterrament dels FGC a Sabadell inicia la seva recta final amb el canvi de traçat

Les obres començaran el 25 de juny i obligaran a interrompre la circulació de trens entre la capital vallesana i l'estació de Sant Quirze

foto 3365540-1

foto 3365540-1

2
Es llegeix en minuts
ACN

El soterrament de les vies dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Sabadell encara la seva recta final aquest mes de juny amb els treballs que permetran canviar la cota de les vies en la seva entrada a la ciutat i redefinir el seu nou traçat. La intervenció obligarà a interrompre el servei de trens entre la capital vallesana i Sant Quirze a partir del 25 de juny i fins a l’11 de setembre. Durant aquest període, un autobús llançadora connectarà les dues poblacions per garantir la mobilitat dels usuaris.

Després de treballar en l’àmbit de fora de les vies i dur a terme tasques de desviació de serveis, construcció de pantalles i moviments de terres, el proper 25 de juny s’inicia la segona fase de les obres per soterrar els FGC a Sabadell. Es tracta de les operacions que permetran modificar el traçat actual, adaptar les vies a la seva nova cota i complementar el seu cobriment.

“El que fem és demolir el que hi ha actualment i rebaixar la cota, excavarem per adaptar el traçat en planta i quan tinguem totes les terres col·locades començarem a instal·lar les vies i la catenària”, explica Xavier Flores, director general de Mobilitat, qui diu que “després de provar la nova senyalització i els elements de seguretat, el dia 11 de setembre ja podrà funcionar perfectament la línia”.

Els treballs obligaran a interrompre la circulació de trens entre les estacions de Sabadell Can Feu Gràcia i Sant Quirze a partir del dilluns 25 de juny i fins al 10 de setembre. Per garantir la mobilitat de les persones usuàries, s’oferirà un servei d’autobús substitutori que connectarà les dues poblacions.

“Vull demanar disculpes a tots els ciutadans que puguin veure’s afectats per aquest tall, no hem trobat cap altra solució”, apunta Flores. Durant aquest període els operaris treballaran pràcticament 24 hores al dia amb l’objectiu d’acabar les intervencions com més aviat millor i causar el mínim impacte al veïnat.

Un passeig i un parc urbà

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, s’ha mostrat molt satisfet que les obres continuïn avançant d’acord amb el calendari previst de manera que el soterrament estigui completament acabat el maig del 2019.

“Hi ha qui pugui pensar que es tracta d’un soterrament i ja està, però no és així, aquests treballs suposen la transformació d’un dels accessos a la ciutat i tindrà un impacte molt important per a tots els barris propers i per al conjunt de Sabadell”, valora l’alcalde.

Notícies relacionades

Com a resultat d’aquesta actuació s’alliberarà un extens espai en superfície que donarà lloc a un passeig que anirà des de l’estació fins al Castell de Can Feu. Divendres passat es va donar llum verda al plec de clàusules que farà falta aprovar en les properes setmanes i que permetrà definir urbanísticament aquest sector. Segons Serracant es crearà un parc urbà que donarà la benvinguda a la ciutat.  

Més notícies de Terrassa