Sabadell recupera la figura del pintor Alfons Borrell en un documental

L'ha dirigit Aleix Gallardete i s'estrena aquest divendres al Teatre Principal de la ciutat

Tràiler del documental ’Reconèixer Borrell’, d’Aleix Gallardete. / periodico

1
Es llegeix en minuts
J.S. / Sabadell

ReconèixerAlfons Borrell,pintor abstractenascut aSabadellel 1931 i ambsis dècadesdecarrera artística ininterrompuda. Aquest és l'objectiu i a la vegada el títol d'undocumentalque s'estrenarà aquest divendres alTeatre Principal deSabadella les19.30 hores.

'Reconèixer Borrell' és un llargmetratge de 55 minuts de durada, produït per Pirinaigua Audiovisual amb coproducció deTelevisió de Catalunya, que ha estat dirigit perAleix Gallardete. Posteriorment està previst que s'emeti per TVC i s'editi en format DVD.

La pel·lícula és un recorregut exhaustiu per la dilatada trajectòria de l'artista des dels seus inicis sota la tutela d'Hermen Anglada Camarasa(Barcelona, 1871-Pollença, 1959) en la dècada del 1950 fins a l'actualitat, en què continua pintant.

A través de les paraules de l'artista i del testimoni de crítics i amics, es van desgranant els diferents aspectes de la seva vasta obra i les seves idees sobre l'activitat creadora.

Al llarg del documental l'espectador assisteix al procés de creació del mural (6 x 3 metres) que l'artista va fer a l'Ateneu Barcelonès el 2010 en commemoració del 150 aniversari de la institució.

Aleix Gallardete ha comptat amb els testimonis entre altres de Rosa Maria Malet (Directora de la Fundació Miró), Vicenç Altaió (escriptor i director d'Arts Santa Mònica), Miquel Molins (doctor en Història i Teoria de l'art contemporani), Maria-Josep Balsach (directora de la Càtedra d'Art i Cultura Contemporanis de la Universitat de Girona) i Yves Michaud (filòsof i crític d'art) .

Notícies relacionades

Han col·laborat en la producció del documental nombroses persones i institucions com l'Ajuntament de Sabadell, la Fundació Banc de Sabadell, la Fundació Vila Casas, la Fundació Palau, el Centre Cultural Tecla Sala, el Consell Cultural de les Valls d'Àneu, l'Institut d'Estudis Ilerdencs i nombroses persones que ha volgut col·laborar a través de la plataforma de 'crowfounding' per a projectes culturals, Verkami.

L'estrena de divendres s'organitza amb la col·laboració delMuseu d'Art de Sabadell,l'entrada és gratuïta i l'aforament limitat.