Sánchez agita el debat de les pensions amb ajudes a les dones

Rescata del programa electoral que es reconegui un bo de cotització de dos anys per cada fill després de la jubilació

zentauroepp42494522 madrid 13 03 2018 el secretario general  pedro s nchez  pres180313111620

zentauroepp42494522 madrid 13 03 2018 el secretario general pedro s nchez pres180313111620 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, com que va renunciar al seu escó per no afavorir la investidura de Mariano Rajoy, no podrà participar dimecres en el debat sobre pensions a què se sotmet el president del Govern, arrossegat per l'oposició i les protestes als carrers, per intentar silenciar la polèmica. Davant aquest impediment, un dia abans de la sessió extraordinària, el secretari general del PSOE ha reunit el seu grup parlamentari i ha agitat el debat anunciant noves propostes, que demà desenvoluparà la portaveu socialista, Margarita Robles, quan doni la rèplica al líder conservador. 

A més, es tracta de plantejaments relacionats gairebé en exclusivitat amb les dones, després de les històrica jornada feminista del 8 de març. El PSOE i Podem rivalitzen per capitalitzar el malestar tant de les dones com dels pensionistes, que dissabte que ve tornaran a sortir als carrers. En aquest context, Sánchez ha recordat que les dones "tenen més desocupació, cobren menys" i, com a conseqüència, obtenen pensions un 38% més baixes que les dels homes. 

Davant aquesta situació, ha exigit al Govern que compleixi amb la disposició addicional i augmenti la pensió de viudetat un 60% aquest any. Així mateix, ha rescatat una promesa electoral del PSOE i ha reclamat al Govern que reconegui un "bo de dos anys de cotització per cada fill" a l'hora de calcular les prestacions de les dones. 

Notícies relacionades

També ha reclamat que els cuidadors no professionals dels dependents tinguin dret a cotització i que es recuperi la universalització del sistema d'educació de 0 a 3 anys, que, segons la seva opinió, amb les "retallades" provocades per la crisi no es compleix. 

"Si la recuperació no surt al carrer, el carrer surt a reclamar", ha argumentat Sánchez, que ha assegurat que el seu partit "impulsarà una agenda per la igualtat", a més de reclamar la revalorització de les pensions i la sostenibilitat del sistema.