Gimcana lingüística

Rubimot: l’eina digital activada a Rubí per conèixer el comerç local

Els participants adquireixen coneixement de vocabulari específic del mercat i l’alimentació

Rubimot: l’eina digital activada a Rubí per conèixer el comerç local

Ayuntamiento de Rubí

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Per a l’Ajuntament de Rubí (Vallès Occidental) Rubimot és una gimcana lingüística sobre vocabulari relacionat amb el comerç que es pot jugar al Mercat Municipal de Rubí. La segona edició de la proposta arrenca aquest dimecres 12 d’abril i incorpora establiments de l’entorn de l’equipament municipal: ¡la llibreria Lectors al tren!, la floristeria Zhang, la botiga de roba Pepi Vega, Optimus: Ferreteria El Mercat, Juanita confeccions, teixits i merceria i la farmàcia Arumí March.

Cada lloc o establiment participant té un cartell amb vocabulari relacionat amb el seu sector comercial en català, castellà, anglès, francès, àrab i xinès. Per accedir al joc, els i les participants poden descarregar un codi QR de cada cartell i respondre correctament a diverses preguntes sobre lèxic en català, que inclouen frases fetes i paraules específiques.

A través d’aquest joc lingüístic, els participants adquireixen coneixement de vocabulari, comparen el lèxic de les llengües majoritàries que es parlen a la ciutat i aprenen frases fetes en català.

Tots i totes les participants poden guanyar un lot de productes, gentilesa de l’Associació d’Adjudicataris del Mercat Municipal que se sortejarà el 31 de maig des de Ràdio Rubí entre les persones que hagin respost almenys a les preguntes d’un dels cartells de la gimcana. El premi s’entregarà l’1 de juny al Mercat Municipal.

Notícies relacionades

El Rubimot és una iniciativa del Pla Educatiu d’Entorn en col·laboració amb el Servei Local de Català de Rubí (CNL), l’Associació d’Adjudicataris del Mercat Municipal i l’Ajuntament de Rubí.

Llegeix totes les notícies de Rubí a EL PERIÓDICO Rubí