Dos muntanyistes veterans de Rubí moren per un temporal hivernal al Carlit

Els alpinistes, de 54 i 56 anys, formaven part de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i de l’entitat Dona Alpina de Rubí, el seu municipi

Dos muntanyistes veterans de Rubí moren per un temporal hivernal al Carlit
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dol a Rubí. Dos veïns del municipi del Vallès Occidental han mort en un accident de muntanya al pic Carlit, al Pirineu francès. Aquest dilluns, dia 3 d’abril, un helicòpter de la Gendarmeria francesa va confirmar la mort dels dos excursionistes, Joaquín i Francisco, amb una llarga experiència en muntanya.

Els dos homes van sortir d’excursió amb la intenció de coronar el cim, de 2.921 metres, i passar la nit en un refugi, però un temporal de neu no els va deixar continuar i no van poder trobar un lloc per passar la nit. I van pernoctar al ras a una temperatura de sensació tèrmica de 25 graus sota zero, segons han confirmat fonts municipals de Rubí.

Malgrat tenir experiència –i formar part de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i de l’entitat Dona Alpina de Rubí, el seu municipi, el temporal va acabar amb la vida dels dos alpinistes, de 54 i 56 anys.

Dol a Rubí

L’alcaldessa de Rubí, Anna Maria Martínez, ha decretat tres dies de dol a la ciutat pels dos veïns morts, que es van localitzar aquest dilluns quan intentaven accedir al cim del Carlit, al Pirineu Oriental, al nord-oest de Font-romeu. Des d’aquest dimarts a les 9.00 hores i fins a la mitjanit de dijous s’han suspès els actes oficials i s’han col·locat les banderes a mig pal, segons detalla el decret d’alcaldia.

Notícies relacionades

Cal recordar que fa 10 dies –concretament, el 23 de març–, el consistori vallesà va decretar un dol de tres dies per la mort de tres persones després d’un incendi en un edifici de tres plantes al mateix municipi.

Llegeix totes les notícies de Rubí a EL PERIÓDICO Rubí