Pandèmia

Rubí suspèn la Cavalcada de Reis i altres ciutats ja estudien plans alternatius

Mataró i Badalona repetiran l’experiència dels Campaments Reials de l’any passat

Rubí suspèn la Cavalcada de Reis i altres ciutats ja estudien plans alternatius

Gemma Sánchez / ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Ajuntament de Rubí (Vallès Occidental) suspèn la Cavalcada dels Reis Mags veient «l’evolució de la pandèmia» i per evitar una «concentració massiva» de persones. Com a alternativa, Rubí repetirà l’experiència de l’últim Nadal i s’obrirà el parc del Castell per acollir el Campament Real.

Altres ciutats metropolitanes també valoren recuperar aquest format per si la situació sanitària acaba empenyent a suprimir la Cavalcada, com Terrassa (Vallès Occidental), Sabadell (Vallès Occidental) Vilanova i la Geltrú (Garraf).

Tant si se suspèn com si no, altres ciutats com Mataró (Maresme) i Badalona (Barcelonès) ja tenen prevista la instal·lació del Campament Reial com a activitat complementària a la Cavalcada del 5 de gener, que per ara es manté. Els ajuntaments admeten que la decisió dependrà del que diguin les autoritats sanitàries.

El Campament Reial com a activitat complementària

A Mataró, de fet, el Campament Reial arrenca aquest dijous. L’activitat ja estava programada, independentment del que acabi passant amb la Cavalcada.

L’any passat aquesta alternativa a la tradicional Cavalcada va ser tot un èxit i des del consistori s’ha volgut mantenir per ampliar i diversificar l’oferta per als més petits.

També repeteix l’experiència del Campament Reial a l’Ajuntament de Badalona, que obrirà al Parc de Montigalà a partir del 30 de desembre.

Tant Badalona com Mataró asseguren que per ara la Cavalcada no està en dubte, però que en tot moment s’aplicaran les mesures que pugui acabar decretant la Generalitat a nivell de país.

Un ‘pla b’

En altres ciutats, en canvi, el Campament Reial –o formats similars– és per ara un ‘pla b’ en cas que les cavalcades s’acabin anul·lant. A Sabadell recuperarien la Cavalcada estàtica a l’espai firal, mentre que Terrassa obriria escoles perquè els Reis puguin rebre els nens.

Notícies relacionades

A Vilanova i la Geltrú esperen que no sigui necessari activar aquests plans alternatius.

Més notícies de Rubí, SabadellTerrassa, Mataró i Badalona en l’edició local de EL PERIÓDICO