Plans lúdics i culturals

Cinc activitats per fer aquest Nadal a Badalona

Encara amb la sisena onada de la pandèmia a sobre, la ciutat ha dissenyat una programació per a tots els gustos i públics amb l’objectiu de tornar a disfrutar de les festes

Cinc activitats per fer aquest Nadal a Badalona

Ayuntamiento de Badalona

6
Es llegeix en minuts
El Periódico

Màgia, encesa de llums a diferents llocs de la ciutat, pessebres, representacions d’Els Pastorets, concerts de nadales i activitats per als més petits. Tot això i més forma part del programa nadalenc de Badalona (Barcelonès). Encara amb el flagell de la sisena onada de la pandèmia, la ciutat ha dissenyat una sèrie d’activitats per a tots els gustos i públics amb l’objectiu de tornar a disfrutar del Nadal, després que les festes de l’any passat ja es veiessin molt limitades per la covid-19.

L’acabat d’estrenar alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, s’ha dirigit als veïns del municipi per dir-los que aquest any «el Nadal il·luminarà la nostra ciutat amb més il·lusió que mai». L’alcalde ha remarcat que aquests han sigut i estan sent «temps difícils» per a tothom, però que el seu Govern ha preparat un programa d’activitats amb la intenció que «ens torni la felicitat que molts no van poder viure durant l’atípic Nadal de l’any passat».

«Tornarem a disfrutar del Nadal a Badalona, però sense abandonar les mesures de responsabilitat imprescindibles com l’ús de la mascareta i mantenir la distància social. Per la salut de tots els nostres familiars i amics», remarca Guijarro. Amb tot, us destaquem cinc activitats que podeu fer aquest Nadal sense sortir de Badalona.

Mostra de pessebres

El dilluns 13 de desembre va tenir lloc la inauguració del pessebre tradicional a la plaça de la Vila i la 23a Mostra de Pessebres de Badalona - Exposició de Diorames a la sala d’exposició El Refugi, situada al subsol de la plaça de la Vila.

El pessebre tradicional a la plaça de la Vila, obra dels Amics del Pessebre de Badalona, es pot visitar del 13 de desembre al 6 de gener del 2022, de 8 a 23 hores.

D’altra banda, la 23a Mostra de Pessebres de Badalona - Exposició de Diorames, a la sala d’exposicions El Refugi, a càrrec dels Amics del Pessebre de Badalona, es podrà visitar del 13 de desembre al 5 de gener, de dilluns a divendres, de 17 a 20.30 h i els dissabtes i dies festius, de 12 a 14 hores i de 17 a 20.30 h.

Visita la casa del Pare Noel ‘made in’ Badalona

Els veïns del número 9 del carrer Montjuïc de Badalona, amb l’ímpetu del seu esforç i dels seus coneguts, van aixecar en temps rècord tot un poblet nadalenc que transporta els visitants a Lapònia. Abel Cobos explica a EL PERIÓDICO com tot just entrar, a l’esquerra, una família de tions de Nadal acompanyada d’un Pare Noel reben els visitants. A la dreta, hi ha un concert de nadales amb un Mickey Mouse ballant al ritme de la guitarra, entre altres atraccions.

La pròxima jornada de portes obertes serà el dia 19, de 18 a 20 h, amb l’entrada lliure. «Això sí, vist l’èxit de l’anterior convocatòria, equipeu-vos amb roba d’hivern, que es preveuen cues», adverteix Cobos.

Concert de Nadal entre ruïnes romanes

Arriba el ja tradicional concert de Nadal del Museu de Badalona de la mà del Conservatori Professional de Música de Badalona i l’Escola de Música Moderna de Badalona.

Des del museu conviden els badalonins a rebre el Nadal entre els vestigis de l’antiga ciutat romana de Baetulo. Aquest any, el tradicional espectacle comptarà amb el Cor de Cambra i el Quartet de Corda del Conservatori de Badalona que, amb la participació del combo de l’Escola de Música Moderna de Badalona, oferiran un repertori de nadales clàssiques, tradicionals i modernes, amb obres que van des de del classicisme fins als nostres dies.

L’esdeveniment tindrà dues sessions, que es representaran el 22 i 23 de desembre, respectivament. Així, el concert tindrà lloc entre les 20 i les 21 h en aquests dos dies i les entrades per accedir tenen un preu d’1,10 euros.

Esport i disfresses amb la Sant Silvestre

Més enllà de les activitats familiars, aquest Nadal també hi haurà espai per a l’esport a Badalona amb la tornada de la Sant Silvestre. El 31 de desembre, els carrers de la ciutat acolliran l’última carrera de l’any que es disputarà en dos circuits: un de 5 quilòmetres i l’altre de 10, tots dos amb sortida i arribada al passeig Marítim. També s’ha organitzat la Sant Silvestre Kids, una carrera infantil dirigida als nens i nenes de fins a 13 anys.

Les inscripcions online es poden fer fins al dimarts 28 de desembre. Tots els participants en les diferents modalitats de la Sant Silvestre de Badalona poden contribuir a més amb una causa solidària col·laborant amb un donatiu a la Creu Roja del Barcelonès Nord.

A més, el Club Atlètic Barcelonès i Zona VIP Events, com a entitat organitzadora de la Sant Silvestre RACC de Badalona, ha convocat també un concurs de disfresses entre els corredors per al mateix divendres 31 de desembre. En aquest concurs, podran participar tots els corredors que estiguin inscrits en la carrera dels 5 km i la Kids.

Així, hi haurà tres categories: la millor disfressa individual i la millor disfressa per equips en la carrera de 5 km i l’altra categoria en la carrera Kids.

Campament màgic i cavalcada

Aquest diumenge 19 de desembre, a les 17.30 h, tindrà lloc a la plaça de la Vila l’acte de presentació de les activitats programades en el marc de la campanya dels Reis Mags a Badalona. L’acte serà conduït pel Turnemi en cap, un personatge conegut pels més petits que fa d’ajudant dels Reis a la ciutat metropolitana i que farà una descripció de totes les novetats i activitats previstes

Entre altres activitats, Badalona tornarà a disfrutar un any més del campament reial. Com l’any passat, s’instal·larà al parc de Montigalà el 30 i 31 de desembre i el 2, 3 i 4 de gener, en horari de 17 a 21 hores.

Aquesta serà la segona edició en què els Reis Mags d’Orient instal·lin el seu campament a Badalona, on esperen obtenir una gran rebuda i acollida per part dels nens i nenes i els seus familiars. L’any passat va ser visitat per més de 28.000 persones i les instal·lacions van rebre una valoració de 9,2 de mitjana. L’entrada serà gratuïta i es podrà obtenir amb reserva prèvia a la web de l’Agenda Cultural de Badalona a partir del dilluns 20 de desembre.

D’altra banda, si no hi ha canvis per la situació sanitària, la cavalcada de Reis tornarà aquest 2022 a Badalona. Així, l’arrencada de la cavalcada serà a les 18 h del 5 de gener i començarà a l’avinguda de Pius XII, cantonada amb el carrer Ramiro de Maeztu.

Notícies relacionades

Us deixem el recorregut que faran els Reis Mags per la ciutat i els horaris de pas aproximats, abans d’anar a entregar els regals a les cases: av. Pius XII, cantonada Ramiro de Maeztu (18.00 h); Marquès de Sant Mori (18.15 h); Juan Valera (18.45 h); Alfons XIII (19.00 h); Francesc Macià (19.15 h), Creu (19.30 h); Francesc Layret (plaça de la Vila 19.45 h); Prim (20.00 h) i final del carrer Prim (20.15 h.)

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO