Activitats culturals i lúdiques

5 plans per fer aquest Nadal a Terrassa

  • El consistori proposa un conjunt d’activitats que pretenen posar en relleu el teixit associatiu, cultural i comercial de la ciutat

  • Després de l’aturada per la pandèmia, la tradicional representació d’Els Pastorets torna al Teatre Principal de Terrassa per celebrar el seu centenari

5 plans per fer aquest Nadal a Terrassa
4
Es llegeix en minuts
Carla González
Carla González

Periodista

Ubicada/t a Terrassa, Sabadell, Rubí i Parets

ver +

S’acosta el Nadal a Terrassa (Vallès Occidental) i també així el conjunt d’activitats culturals i lúdiques relacionades amb la festivitat, que aquest any s’organitzen sota el lema ‘Visquem Terrassa per Nadal’.

L’alcalde egarenc, Jordi Ballart, posa en relleu l’aposta de l’Ajuntament per «un Nadal més inclusiu, igualitari, intergeneracional i estès a tots els districtes» sense oblidar «la prudència i totes les mesures preventives del món». El regidor, segons escriu a la seva carta de ‘Salutació’, posa la mirada cap endavant «perquè l’ànima de Terrassa continuï viva en una ciutat cada dia més oberta, emprenedora, solidària i justa».

Amb un conjunt d’activitats que pretenen posar en relleu el teixit associatiu, cultural i comercial de la ciutat, la cocapital vallesana torna a comptar amb el pessebre de la plaça Vella, amb els trenets nadalencs –que aquest any arribaran a tota la ciutat–, amb la pista de gel que torna a la plaça Nova i amb la Fira de Santa Llúcia, que també torna a la seva ubicació original, la plaça Vella. Com a novetat, els veïns de Terrassa podran visitar un Mercat d’Art i Disseny (MAD) a la plaça de la Torre del Palau.

‘El Conte de Nadal’ de Charles Dickens

La companyia de teatre 34 Passes tornarà a pujar a l’escenari de la Sala Xavi Sallent el 25 (22 h) i 26 de desembre (19 h) i el 2 de gener (19 h) per representar El Conte de Nadal, de Charles Dickens, cosa que va fer per primera vegada el 2006 i que ja forma part de la tradició de la ciutat.

Si bé l’obra de Dickens és mundialment coneguda, 34 Passes ofereix una versió familiar diferent amb una hora i mitja de ball, música i llums que volen transportar l’espectador al món de l’autor anglès.

L’entrada té un preu general de 10 euros, la meitat (5) per a menors de 12 anys.

Pista de patinatge sobre gel

Torna la pista de gel de la plaça Nova, una activitat plantejada per a tots els públics i que aquest any estarà en funcionament fins al 9 de gener. La pista, situada a l’aire lliure, té una superfície de 420 metres quadrats.

L’horari de l’equipament fins al 22 de desembre és de dilluns a divendres de 17 a 21 h i caps de setmana i dies festius d’11 a 14 h i de 17 a 21 h. A partir del 23 d’aquest mes i fins al 9 de gener, l’horari serà d’11 a 14 h i de 17 a 21 h.

El 24, 31 de desembre i 5 de gener l’horari serà d’11 a 14 h i de 17 a 18 h. El 25, 26 d’aquest mes i 1 de gener sol obrirà de tardes (17 a 21 h).

Per poder patinar és necessari reservar prèviament indicant el nom aproximat de persones, franja d’edat i l’hora de visita a través de correu electrònic (julia@publitesa.es o per telèfon al 93 788 92 54). El preu del tiquet és de 5 euros, amb possibilitat d’aconseguir descomptes de 2 euros als comerços locals.

Concert de Sant Esteve

El 26 de desembre, LaFACT (Factoria Cultural de Terrassa), acollirà elFestival de valsos i danses, de l’Orquestra Simfònica del Vallès com a Concert de Sant Esteve. El concert, per al qual encara queden entrades, donarà el tret de sortida a les 21 h. Sota la direcció de Xavier Puig i amb la soprano Isabella Gaudí, l’orquestra interpretarà obres de la família Liszt, Dvorák, Offenbach i Strauss II.

Des de fa més de 25 anys, el Centre Cultural Terrassa programa aquest concert anual en què, en bona mesura, es dedica a la interpretació d’obres de l’estirp dels Strauss: els cèlebres valsos vienesos i les polques ràpides. «Un repertori que comparteixen l’alegria de la dansa i el caràcter màgic que s’associa a l’esperit nadalenc», descriuen des de LaFACT.

El preu de les entrades oscil·la entre els 18 i els 25 euros.

Els Pastorets del Centre Cultural El Social

Després de l’aturada del 2020 per la pandèmia, torna un clàssic nadalenc a la ciutat egarenca, Els Pastorets del Centre Cultural El Social, que porta representant-se a la ciutat des de 1921 i que aquest any celebra el seu centenari.

El primer dels sis passis que tindran lloc a l’escenari egarenc se celebrarà el 26 de desembre a les 18.30 h al Teatre Principal de Terrassa. La resta, ja al gener, tindran lloc a la mateixa hora i lloc els dies 1, 2, 6, 8 i 9.

Les entrades per a l’obra de Josep M. Folch i Torres ja es poden adquirir ‘online’ a un preu general de 13 euros, 9 per a menors de 12 anys. Els socis del Social podran gaudir d’un descompte de dos euros per a adults i 1 per als menors de 12.

La cavalcada de Reis i la festa de benvinguda

Fidels a la seva cita, els Reis Mags d’Orient arribaran a Terrassa el 5 de gener amb un carregament d’il·lusió, regals i caramels. Un ampli seguici de patges, carrosses i bandes musicals acompanyaran Melcior, Gaspar i Baltasar al seu recorregut per la ciutat en la nit més màgica de l’any.

La festa s’iniciarà al Camp Municipal de Futbol de La Maurina a les 16 h de la tarda, amb l’arribada del Patge Xiu-Xiu, encarregat de recollir les cartes dirigides a Ses Majestats abans que arribin. L’espera es complementarà amb l’actuació de Miqui Giménez, els Bastoners de Terrassa i altres entitats del districte 4.

Notícies relacionades

A les 18 h arrencarà l’itinerari de la cavalcada a la plaça del Turó de l’Argila que culminarà a la plaça de l’Ajuntament a les 19.45 h. Paral·lelament, amb l’objectiu de descentralitzar l’acte, se celebraran altres celebracions de benvinguda i activitats a Vilardell, Torre-sana i Montserrat, les Fonts, Can Parellada i Pla del Bonaire.

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO