Fins al 6 de gener

5 plans per fer aquest Nadal a Sabadell

  • La cocapital vallesana ha programat una cinquantena d’activitats per escampar la il·lusió i la màgia de les festes per tota la ciutat

5 plans per fer aquest Nadal a Sabadell

Ayuntamiento de Sabadell

4
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un calendari d’advent gegant que porta històries als més petits, un musical amb més de 40 actuacions, una Fira de Santa Llúcia renovada i diferents propostes esportives; el Nadal arriba amb força a Sabadell (Vallès Occidental). L’ajuntament, juntament amb diferents entitats i associacions de la ciutat, ha organitzat aquest any una cinquantena de propostes per a tota mena de públics sota el lema ‘Descobreix el teu Nadal’.

Així, els principals elements que integren el programa nadalenc de la cocapital vallesana aposten per escampar la il·lusió i la màgia per tota la ciutat, fins al 6 de gener, en una edició que, de moment, es veu menys afectada per la pandèmia que la de l’any passat.

L’alcaldessa, Marta Farrés, ha remarcat que «si l’any passat, malgrat la pandèmia, Sabadell va tenir Nadal per mantenir viva la màgia i recolzar el teixit comercial, aquest any volem que arribi encara amb més força i amb més ganes d’escampar l’energia i l’optimisme».

La Fira de Santa Llúcia estrena casetes

La Fira de Santa Llúcia aquest any ha obert les seves portes presumint de noves casetes. Inspirades en els mercats nadalencs del nord d’Europa, són de fusta i han estat treballades per persones aturades dels programes d’ocupació del Vapor Llonch.

Des de la caseta dels caganers fins a la de tions artesanals, són una vintena les parades que oferiran el millor ambient nadalenc a la plaça del Dr. Robert, fins al 22 de desembre.

Calendari d’advent gegant

Aquest any la façana de l’Ajuntament que dona a la plaça de Dr. Robert s’ha convertit en un Calendari d’advent gegant. Fins al 24 de desembre, cada dia a les 18.30 h, un personatge anomenat Llaminer va descobrint les històries i els personatges que s’amaguen darrere de cada una de les finestres del calendari.

Sabadell recupera la Cavalcada de Reis

Aquest 5 de gener la Cavalcada recuperarà el seu format tradicional i tornarà a recórrer els carrers de la ciutat de sud a nord.

Melxior, Gaspar i Baltassar sortiran de la plaça de la Nova Creu a les 17.30 h i es dirigiran fins a la carretera de Barcelona, seguiran per l’avinguda de Barberà i la Rambla fins a la plaça del Dr. Robert. Posteriorment, passaran pel passeig de la Plaça Major, el passeig de Manresa, la via de Massagué, l’avinguda Onze de Setembre, la plaça de la Creu Alta, la carretera de Prats de Lluçanès, el carrer de Francesc Layret i l’avinguda de la Concòrdia, fins a arribar a l’avinguda de Matadepera per finalitzar el recorregut a l’avinguda de les Palmeres, a Can Deu, a les 21 h.

Si no voleu esperar fins a l’últim moment per entregar la carta als Reis, podeu visitar l’ambaixador reial, amb reserva d’entrada, que s’instal·larà un any més a la Casa Duran del 26 de desembre al 4 de gener. A més l’ambaixador reial comptarà amb l’ajuda dels carters reials que a partir del 27 de desembre estaran recollint cartes al centre cívic de la Creu de Barberà, La Sala Miguel Hernández, a l’estació del Tren del Parc Catalunya i als mercats municipals.

‘Somriu al Nadal’: un espectacle 100% sabadellenc

La plaça del Dr. Robert acollirà també, a partir del 27 de desembre i fins al 4 de gener, el musical diari Somriu al Nadal, un espectacle que partint d’una mateixa història anirà desplegant més de 40 actuacions al llarg de les diferents sessions.

Així, aquesta proposta de producció 100% local, explicarà la història d’una estrella que ha de guiar els Reis Mags fins a Sabadell, però que cau i no sap com pujar al cel. Amb música de Xasqui Ten i la participació de les escoles de dansa de la ciutat, al llarg de les actuacions, diferents personatges l’ajudaran a tornar a pujar al firmament perquè pugui complir la seva funció.

Un Nadal saludable

El programa nadalenc de la cocapital vallesana també preveu diferents propostes esportives, entre les quals destaca la cursa Cap d’Any Race, que tindrà lloc el 31 de desembre a les 17 h. Amb un circuit de 5 km que recorrerà l’eix central de la ciutat i amb sortida i arribada a la plaça Creu Alta, aquesta cursa no només està marcada pel seu caràcter popular, sinó que a més l’organització destinarà un euro de la inscripció a l’Associació Espanyola Contra el Càncer. La versió infantil de la cursa, la Cursa de Sabadell Infantil, també destinarà un euro de la inscripció a una entitat benèfica, en aquest cas al Rebost Solidari de Sabadell.

Notícies relacionades

Altres activitats esportives que han tingut lloc en el marc de la programació nadalenca són la Falconada Sabadell, el Top Basquet i l’Handbol al carrer.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO