se n'encarreguen els serveis socials

Rubí distribueix un àpat diari a 65 persones en situació de risc per la Covid-19

Es tracta d'un servei de menús de migdia que es reparteix de dilluns a diumenge, tot i que en alguns casos de gran necessitat també ha inclòs sopars, i va destinat a més grans de 65 anys i persones amb discapacitat vulnerables

image-2

image-2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Coincidint amb l’estat d’alarma per la pandèmia de Covid-19, els Serveis Socials de l’Ajuntament de Rubí han posat en marxa el projecte Àpats a domicili. 

Es tracta d’un servei que garanteix a les persones beneficiàries un àpat diari, equilibrat i saludable amb les adequades condicions de qualitat i higiene, perquè puguin tenir cobertes les seves necessitats nutricionals i puguin continuar a casa i així evitar contagis de coronavirus.

Àpats a domicili s’adreça a persones més grans de 65 anys o adultes amb discapacitat, en situació de risc per Covid-19, que viuen soles o amb una altra persona gran i que no disposen de recolzament familiar o bé el que tenen és insuficient. 

Des que va començar el confinament, s’han entregat 1.650 àpats a un total de 65 persones que resideixen a 58 domicilis diferents. En general es tracta de dinars de migdia que es distribueixen de dilluns a diumenge, tot i que en alguns casos de gran necessitat també s’han repartit sopars.

Empresa de càtering de Rubí

L’Ajuntament ha contractat d’urgència Campos Estela perquè proveeixi el menjar, aprofitant que l’empresa de càtering de Rubí ha hagut de reorientar bona part dels seus serveis pel tancament dels centres educatius. Els àpats que es distribueixen tenen un preu de 7 € cada un –cost que inclou el repartiment a domicili– i han suposat a data d’avui una despesa global per a l’Ajuntament d’11.825 €.

Notícies relacionades

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha explicat que «amb la irrupció de la Covid-19, els Serveis Socials s’han trobat amb noves casuístiques que s’havien d’afrontar amb rapidesa. Aquesta iniciativa ens està permetent donar resposta a una necessitat bàsica alhora que evitem que persones més vulnerables s’exposin a contagis».

Més notícies de Rubí