pel Covid-19

Rubí ajorna la Festa Major de Sant Pere prevista per a finals de juny

L'Ajuntament rubinenc es planteja traslladar la celebració al setembre per fer-la coincidir amb les festes de Sant Roc

A causa del coronavirus, Sabadell també ha decidit posposar la Festa de l'Esport, que s'havia de celebrar entre l'1 i el 7 de juny

image-2

image-2

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Rubí ha decidit ajornar la Festa Major de Sant Pere, que s’havia de celebrar del 25 al 29 de juny, davant de la situació d’emergència generada pel coronavirus. La corporació local ha optat pel canvi de data després que el Govern espanyol hagi anunciat la pròrroga de l’estat d’alarma com a mínim fins al 26 d’abril i considerant que, una vegada s’aixequi el confinament, el retorn a la normalitat es produirà probablement de manera progressiva.

Rubí no ha sigut l’únic Ajuntament a posposar celebracions populars a causa de la crisi provocada pel Covid-19. Sabadell també ha decidit ajornar la Festa de l’Esport, que s’havia de celebrar entre l’1 i el 7 de juny.

Quant a la Festa Major de Rubí, de moment no s’ha fixat un nou calendari per a la celebració, però es treballa amb la possibilitat de fer-la coincidir amb la Festa Major Petita de Sant Roc, que se celebra a principis de setembre. En cas de confirmar-se aquesta opció, el Rubí Random Music Festival també tindria lloc a la tornada de les vacances d’estiu.

La decisió d’ajornar la Festa Major respon a la situació d’emergència sanitària, que farà inviables les grans concentracions de persones a mitjà termini, però també a l’enorme complexitat de tancar la programació i tots els aspectes organitzatius de la celebració en l’actual context. «Una dificultat que afecta l’administració però també les entitats locals, pilar essencial de la festa», explica l’Ajuntament de Rubí en un comunicat.

Tendència generalitzada

L’ajornament de la Festa Major de Rubí se suma al d’altres grans esdeveniments a Catalunya. La majoria dels festivals de música que havien de tenir lloc entre els mesos de maig i juny ja han confirmat que se suspenen o que es traslladen a noves dates. 

De la mateixa manera, festes populars tan massives com la Patum de Berga s’han posposat fins al setembre. També és el cas de la 67a edició de la Festa de l’Esport de Sabadell. 

Segons el consistori sabadellenc, quan passi l’estiu s’estudiarà la possibilitat de trobar un nou encaix al calendari que s’adapti a la nova situació, quant al programa d’activitats inicialment plantejat com en el possible format de la festa. 

Notícies relacionades

Un dels punts més esperats de la Festa de l’Esport és l’elecció de l’entitat i l’esportista més destacades de l’any anterior. Amb el parèntesi dels anys 1951 i 1952, aquesta festa s’ha anat celebrant ininterrompudament des de l’any 1950. Els últims premiats van ser la waterpolista del CN Sabadell Maica Garcia i el Club de Tennis Sabadell.

Més notícies de Rubí i RubíSabadell