per gastar en menjar

Rubí rebrà 1.782 targetes moneder per a les famílies beneficiàries de les beques menjador

D'aquesta manera, podran cobrar l'import corresponent als dies de tancament dels centres educatius com a conseqüència del coronavirus

Aquestes aniran carregades amb un import que podran utilitzar en establiments d'alimentació, tal com ho farien amb una targeta de crèdit

Rubí rebrà 1.782 targetes moneder per a les famílies beneficiàries de les beques menjador

Cesar Font cesar font

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les famílies de Rubí que tinguin atorgada una beca menjador per als seus fills podran mantenir l’ajuda gràcies a una targeta moneder que s’habilitarà en els pròxims dies, segons van anunciar aquest dilluns els departaments d’Educació i Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat. 

D’aquesta manera, podran fer front a les despeses dels àpats que deixaran de rebre com a conseqüència del tancament dels centres educatius per coronavirus (Covid-19).

Està previst que les targetes destinades a Rubí es distribueixin de manera personal al domicili de cada nen entre el dilluns 23 i el dimecres 25 de març. Amb aquest sistema, l’ajuntament de la localitat vol evitar que, en ple estat d’alarma, les famílies hagin de sortir al carrer i es produeixin aglomeracions en els Serveis Socials municipals.

Gairebé 2.000 targetes

A Rubí, està previst fer entrega de 1.782 targetes a famílies que es beneficien actualment d’ajuts de menjador. Aquestes aniran carregades amb un import que podran utilitzar en establiments d’alimentació, tal com ho farien amb una targeta de crèdit.

Garantir la quantia dels ajuts a les famílies és de gran importància, ja que, per a molts nens, el menjar que consumeixen a l’escola és l’únic àpat calent que fan al dia. Per tant, el tancament preventiu dels centres posava en risc la seva correcta alimentació.

La mesura, que ha sigut possible gràcies a un acord entre la Generalitat i La Caixa, s’estendrà fins que se suspenguin les mesures de prevenció extraordinàries decretades per contenir la pandèmia. Les targetes es destinaran a nens usuaris del servei de menjador i menors beneficiaris dels serveis d’intervenció socioeducativa amb àpat inclòs.

Es manté el repartiment solidari 

Malgrat l’estat d’alarma, les entitats del Rebost Solidari (Càritas i Frater-Nadal) i la Botiga Solidària d’ASAV mantenen el repartiment de lots d’aliments entre les persones necessitades. 

Aquest es farà en els dies habituals, dijous i divendres, i es prendran totes les mesures de prevenció possibles per evitar contagis de Covid-19. Els beneficiaris han d’acudir en una hora concertada prèviament, tal com ja passa fora del període excepcional, i han de mantenir en tot moment la distància de seguretat recomanada per les autoritats sanitàries. Com a precaució, també es limitarà el nombre de persones que podran estar simultàniament a l’interior del local.

Notícies relacionades

Molts dels rubinencs que treballen com a voluntaris en aquest repartiment d’aliments són persones majors de 65 anys, considerades col·lectiu de risc. Les entitats han hagut de fer un esforç per reforçar el seu voluntariat i així poder substituir-les.

Més notícies de Rubí