art urbà

Rubí proposa a Vigo la creació de la primera Xarxa Internacional de Ciutats de Color

Els dos ajuntaments volen impulsar un projecte conjunt d'intervencions artístiques a l'espai urbà que begui de les seves pròpies experiències locals

Rubí proposa a Vigo la creació de la primera Xarxa Internacional de Ciutats de Color
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i el regidor de Promoció de la Ciutat i Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez Cantón, han visitat aquest dimecres passat la ciutat de Vigo per conèixer de primera mà el projecte Vigo Cidade de Corazón (Vigo Ciutat de Color). Des del 2015, aquesta iniciativa promou la transformació de l’espai públic del municipi gallec mitjançant intervencions artístiques en mitjanceres.

La primera edil rubinenca i el regidor han tingut ocasió d’examinar de prop algunes de les més de 50 obres d’art urbà que donen color a Vigo acompanyats de l’alcalde de la ciutat, Abel Caballero Álvarez, i de la primera tinenta d’alcaldia i també presidenta de la Diputació de Pontevedra, Carmela Silva Rego. 

En el marc de la trobada, Ana María Martínez Martínez ha proposat al seu homòleg gallec portar el projecte a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), presidida pel mateix Caballero, amb l’objectiu d’estendre’l a altres poblacions. La idea de Rubí és crear una Xarxa Internacional de Ciutats de Color, liderada per Vigo, en què tinguin cabuda tots aquells municipis que destaquen pel seu color social, cultural, industrial i de xarxes, a través de la cooperació competitiva i l’intercanvi de coneixements en diverses matèries.

Rubí Street Art

Aquesta proposta beu de l’experiència acumulada per Rubí amb el projecte Street Art, impulsat en el mandat anterior pels serveis de Joventut i Cultura a través de la Taula de Lleure i Cultura Juvenil. L’objectiu d’aquesta iniciativa és canviar la fisonomia de la ciutat mitjançant intervencions artístiques de qualitat, facilitant als artistes una sèrie de parets de titularitat municipal o privada per desenvolupar els seus projectes. 

En el marc de l’Street Art, s’han celebrat ja tres edicions del festival Full Colors a la plaça Josep Tarradellas i s’han impulsat murals en altres punts de la ciutat, com el barri del Vint-i-cinc de Setembre.

La relació de Rubí amb l’art urbà, no obstant, arrela molt més enrere. Prova d’això són les sis edicions del festival de grafiti i cultura urbana Mixing Colors, que va començar a celebrar-se el 2006 de la mà de la regidoria de Joventut i amb la complicitat i col·laboració de l’entitat Petados Crew. Fruit d’aquella iniciativa, que es va organitzar per última vegada el 2010 i per la qual van passar més d’un centenar d’artistes de tot Catalunya, encara es poden admirar diverses obres als murs de la C-1413.

Notícies relacionades

Ara, segons l’alcaldessa de Rubí, «la col·laboració amb Vigo pot generar un projecte internacional molt bonic, que doni com a fruit un espai públic més amable, ple de vida i compartit per la ciutadania

Més notícies de Rubí