CANVI DE MODEL ENERGÈTIC

El V Congrés Rubí Brilla centra el debat en l'economia circular

A partir de 10 casos d'èxit reals explicats pels seus protagonistes, l'esdeveniment posarà el focus en els beneficis del reciclatge i la reutilització de recursos

imagebrilla

imagebrilla / JORDI GARCIA -@LOCALPRES

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Rubí acull aquest dijous 26 d’octubre la celebració del V Congrés Rubí Brilla pel canvi de model energètic, que se centrarà aquest any a debatre sobre l’economia circular, un model econòmic basat en el reciclatge i l’aprofitament de recursos.

El congrés, que arriba aquest any a la ciutat sota el lema ‘Economia Circular: a la recerca del millor cas’, pretén fer pedagogia pràctica a partir de l’experiència de deu casos d’èxit concrets i reals, desenvolupats per empreses de l’entorn.

Així, a partir d’aquestes deu explicacions que donaran els diferents ponents, representants de cada un dels projectes, es debatrà entorn dels beneficis del model d’economia circular en contraposició a l’actual model lineal, basat en el crear-utilitzar-llençar.

Durant tot el matí, els participants explicaran de quina manera han contribuït les seves iniciatives a la utilització de residus com a nova matèria primera, un dels pilars d’aquest model econòmic, dedicat a potenciar un canvi d’hàbits entre la ciutadania i el món empresarial.

Deu casos reals

El primer en exposar el seu cas serà el Grup Ferrer, que explicarà en què consisteix i com ha desenvolupat la seva experiència d’ecodisseny aplicat als seus productes farmacèutics, al qual seguirà el cas ‘Boscos del Vallès’, del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

També explicarà la seva experiència la companyia elèctrica Holaluz, que el mes d’agost passat va posar en marxa a Rubí la primera instal·lació d’autoconsum compartit d’Espanya, així com la impremta Printer Phoenix, que explicarà als assistents en què consisteix el seu projecte de remanufacturació de recursos.

Així mateix, el públic podrà saber més sobre el projecte ‘Demoware’ de reutilització d’aigua potable de CMT-Eurecat o sobre l’acció ‘Pesa i Pensa’, desenvolupada per l’empresa Campos Estela i dedicada a reduir la generació de residus orgànics als menjadors escolars.

Experiència local

Completaran les ponències les experiències de Som Mobilitat, primera cooperativa de servei de cotxe elèctric compartit, i del projecte municipal Rubí Brilla, així com la inicativa de reparació de productes impulsada pel mateix Ajuntament de Rubí.

Notícies relacionades

El V Congrés Rubí Brilla tindrà lloc a la Biblioteca Mestre Martí Tauler i s’iniciarà a les 9 h amb una benvinguda institucional per part de l’alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez, seguida d’una ponència del subdirector general d’Informació i Foment de la Sostenibilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA