Ucraïna diu haver piratejat el sistema de vot electrònic de Rússia

Ucraïna diu haver piratejat el sistema de vot electrònic de Rússia

AFP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Especialistes cibernètics de la intel·ligència militar d’Ucraïna, GUR, han piratejat el sistema de serveis públics de Rússia a través del qual es porta a terme el vot electrònic en les eleccions presidencials que celebra el país euroasiàtic fins aquest diumenge, segons va assenyalar ahir l’agència Ukrinform, poc després que Rússia Unida denunciés atacs informàtics.

D’acord amb l’opinió de fonts d’Intel·ligència citades per aquest mitjà, els hackers del GUR van aconseguir penetrar "tots els sistemes de protecció" i continuaran els seus atacs contra el sistema fins al final de la votació de les eleccions, en què es preveu que el president rus, Vladímir Putin, torni a sortir elegit. La cap de la Comissió Electoral Central (CEC) de Rússia, Ela Pamfílova, va assegurar la vigília que s’havien bloquejat uns 10.500 atacs contra el sistema de vot electrònic des de divendres.

El partit del Kremlin, Rússia Unida, va informar ahir que està patint atacs DDoS (denegació de servei) a gran escala en tots els serveis electrònics de la força, si bé va assegurar que els està repel·lint.

Menys afluència

Notícies relacionades

El segon dia de votació de les eleccions presidencials russes es va desenvolupar amb menys afluència que en la jornada de divendres, quan la participació va superar el terç del cens, segons les dades oficials. Segons la Comissió Electoral Central (CEC), més de la meitat dels russos ja han votat. En total, un 51,77% dels ciutadans convocats han exercit el seu dret al sufragi. A Moscou, on la majoria de censats voten electrònicament, modalitat criticada per l’oposició per la seva opacitat, han exercit el seu dret uns quatre milions de persones.

Divendres, Pamfílova va cridar a reforçar la seguretat dels centres de votació després de diversos incidents, com l’abocament de tinta en urnes per espatllar les paperetes.