El Girona torna a ser el segon amb dos penals

David López i Dovbyk tanquen una negra ratxa de cinc sortides sense guanyar contra un Las Palmas que va disposar també d’una pena màxima.

El Girona torna a ser el segon amb dos penals

JOAN doMÈNECH

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Catapultat per dos penals, el Girona va saltar al segon lloc de la taula, un lloc en el qual ja va habitar, i que recupera a l’espera del Barça-València. No hi va haver dos penals, sinó tres, dels quals només se’n va transformar un en primera instància. Després de cinc sortides sense puntuar, l’onze de Míchel es va aprofitar d’un Las Palmas esgotat però que continua corrent.

Tres penals van marcar la sort del duel. El primer va correspondre al Las Palmas i Gazzaniga li va parar a Sandro amb la cara. Vint minuts després, disposava d’un el Girona, i Valles també li va parar a Dovbyk, però el rebuig el va aprofitar David López, el més ràpid i el més intuïtiu per endevinar la direcció del cuir. El tercer el va transformar Dovbyk, tot i que Valles quasi se’l para.

La pastanaga de la Champions

Mentre que el Las Palmas sembla extenuat per l’esforç cap a la salvació, assegurada, al Girona encara li queda metxa. Inscrit ja a Europa, la Champions és la pastanaga que alimenta l’equip de Míchel per no abandonar-se davant les dificultats, que a les Canàries van ser moltes. "No vull veure les dades. Les sensacions no van ser bones", va admetre Míchel, que no s’obceca amb el segon lloc: "El somni és anar a Champions. Tant de bo poguéssim certificar això al més aviat possible. Si tenim temps i partits per lluitar per altres objectius ho intentarem".

Notícies relacionades

L’excel·lent pressió que caracteritza al Las Palmas va dificultar molt al Girona, que en el primer temps només va trepitjar l’àrea per treure un córner i obtenir el penal. El quadre insular no té atac ni rematada, i l’errada de Sandro, l’únic referent, sol i desvalgut davant, ho va certificar.

La pèssima primera meitat va enfurir Míchel al veure el seu desfigurat equip, i la reacció després del descans va donar a entendre que el tècnic va fer quatre crits. El Girona es va posar a pressionar tant com el seu rival i, en conseqüència, va poder jugar més la pilota i a la meitat de camp dels canaris. Obert el joc, el conjunt gironí va replicar al monòleg local amb possessions més llargues. Va haver d’adaptar-se a la lentitud derivada d’un partit al migdia i una gespa seca. L’avantatge li donava confortabilitat perquè tenia contrastat que el Las Palmas no l’incomodaria més.

Temes:

Girona Champions